Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Beyrut'u yıkan geminin hikayesi
Beyrut Limanında 140 kişinin ölümüne ve 5 bin den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan patlamaya, "Rhosus" isimli geminin yıllar önce limana getirdiği 2 bin 750 tonluk amonyum nitrat yükünden kaynaklandığı belirtiliyor.



Beyrut'ta felakete yol açan patlamada 2 bin 750 tonluk amonyum nitrat tartışılıyor. O miktarda tehlikeli madde Beyrut'a nasıl geldi? 2013 Moldova bandıralı bir gemi ile taşındığı ortaya çıkan amonyum nitratın hikayesine bakacağız şimdi. O gemi, o yük ile İstanbul Boğazı'ndan da geçti.



CNN Türk'ün haberine göre; Beyrut'ta yaşanan liman faciasında bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan da faciaya gidilen yoldaki aşamalar da eleştiri konusu oldu. Toplam ekonomik büyüklüğü 55 milyar dolar olan Lübnan'da 10-15 milyar dolarlık hasara yol açan patlamanın hikayesi 2013'te başlıyor. Yaklaşık 2 bin 750 ton amonyum nitrat Mozambik'e götürülmek üzere Moldova bandıralı bir gemiyle Gürcistan'ın Batum limanından yola çıktı. İstanbul ve Çanakkale boğazlarından da geçen Rhosus gemisi, bir iddiaya göre yolda arızalanınca Beyrut limanına plansız bir şekilde yanaştı. Rhosus isimli geminin İstanbul Boğazı'ndan 2 bin 750 ton amonyum nitrat ile 2 Temmuz 2013 saat 8:18'de geçtiği fotoğraflara CNN TÜRK ulaştı.



Peki, gemi Süveyş Kanalı üzerinden Afrika ülkesi Mozambik'e giderken neden Beyrut limanında durdu? Bununla ilgili ortada iki iddia bulunuyor. Birinci iddiaya göre, gemi Süveyş Kanalı açıklarında arızalandı. Bu nedenle Beyrut limanına çekildi. İkinci iddiaya göre ise geminin Rus sahibinin yakıt borcu bulunuyordu ve Süveyş Kanalı'ndan geçecek parayı ödeyemedi. Bu nedenle patlayıcı yüklü gemi, Beyrut limanına çekildi. Gemi ve kargosu bir daha Beyrut limanından ayrılamadı. Liman yetkilileri 30 yaşından büyük olan geminin seyahate elverişli olmadığını söyledi, ayrıca Rhosus'un liman ücretleri de ödenmedi. Gemi ve mürettebatı Beyrut limanında kaderine terk edildi.

Gemide çalışan mürettebatın altısı evlerine döndü ancak Lübnanlı yetkililer kaptan ve üç çalışanın gemide kalmasını istedi. Lübnan'daki Rusya Büyükelçiliği'nden yardım talep eden gemi çalışanları olumsuz cevap aldı. Lübnan mahkemesi son olarak mürettebatın evine dönmesine izin verdi ancak tehlikeli kargo yıllar sonra patlamanın yaşanacağı 12 numaralı depoya çekildi.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Beyrut limanında atom bombası etkisi yaratan patlama





Eklenme tarihi: 07.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NES TEKNOLOJİ
 EKOL Denizcilik
 LİDER Gemi
 YAKAMOZ Denizcili..
 LİDER Gemi San.Tu..
 ÇEŞME Balik Turu
 IDE Yachting
 DALYA-H Shipping
 GAMMA Denizcilik
 MASTER Petrol
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim