Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Cihat Yaycı’nın başkanlığını yaptığı merkezden Dışişleri’nin açıklamasına düzeltme…
Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'nın başkanlığını yaptığı Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejileri Merkezi'nden (BAUDEGS) dikkat çeken çıkış... Merkez, Mısır ve Yunanistan arasında imzalanan anlaşmayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasındaki 'kıta sahanlığı' ifadesinin “Münhasır Ekonomik Bölge (MEB)” olarak değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Açıklamada "İsrail ve Lübnan ile de andlaşma yapmışcasına Doğu Akdeniz’de ivedilikle MEB ilan edilmelidir" ifadeleri de yer aldı.



Emekli Tümamiral Cihat Yaycı direktörlüğünde kurulan ve başkanlığını yaptığı Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejileri Merkezi, (BAUDEGS) Mısır ve Yunanistan arasında imzalanan anlaşma ve Dışişleri Bakanlığı’nın cevabıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

DIŞİŞLERİ’NE DÜZELTME

Açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın “Yunanistan ile Mısır arasında deniz sınırı bulunmamaktadır. Bugün imzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır. Sözde sınırlandırılan alan, Birleşmiş Milletler'e de bildirilen Türk kıta sahanlığı içinde yer almaktadır” ifadeleri hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

* BAUDEGS olarak düşüncemiz bu açıklamada belirtilen kıta sahanlığı ifadesinin “Münhasır Ekonomik Bölge (MEB)” olarak değiştirilmesi gerektiği yönündedir.

* Türkiye-Libya arasında imzalanan andlaşma bir MEB andlaşmasıdır. O yüzden burada geçen ifadenin de MEB olarak düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

İSRAİL VE LÜBNAN

Anlaşmayla Türkiye’nin hukuki haklarının gasp edildiği vurgulanarak şu çağrıda bulunuldu:

* MEB'in bize ait olduğunu göstermek için bölgeye askeri gemi göndermek anlamlı bir çözüm yolu değildir zira askeri gemiler her yerde özgürce eğitimlerini yürütebilmektedir.

* Bu bölgenin bize ait olduğunu göstermek ve haklarımıza sahip çıkmak için ivedilikle bölgeye sismik araştırma ya da sondaj gemisi göndermek gerekmektedir.

* Ayrıca, en önemlisi ise hiç vakit kaybetmeden İsrail ve Lübnan ile de andlaşma yapmışcasına Doğu Akdeniz'de ivedilikle MEB ilan edilmelidir.

* Yukarıda belirtmiş olduğumuz hususların yerine getirilmesinde ülkemizin hak ve çıkarları açısından fayda ve gerek mütalaa edilmektedir.

YAYCI PAŞA, MAVİ VATAN'IN HARİTASINI ÇİZDİ



Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'nın yeni kitabında yer vereceği “MAVİ VATAN” haritası. Yayınlanan haritaya göre; Türkiye Doğu Akdeniz'de yani ‘Mavi Vatan'da 462 bin kilometrekarelik alana sahip.

CİHAT YAYCI KİMDİR?

Yaycı, ordu içerisinde FETÖ’ye mensup kişilerin ortaya çıkartılması amacıyla “Fetömetre” adı verilen uygulamayı geliştiren ve Libya ile geçen aralık ayında Münhasır Ekonomik Bölgelerin belirlenmesine yönelik imzalanan anlaşmanın fikir babası olarak biliniyor. Yaycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmesi sürecinde istifa etmişti.




Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 07.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Deniz Nakliy..
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 MİLESTONE Gemi İş..
 ERTUR Yatçılık
 ALTERNATİF Denizc..
 AYDEN Denizcilik
 PEARL NAVAL GLOBA..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 İDÇ Denizcilik
 GÜNDEM Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim