Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yunan gemisinde ölümlü yangın !
Yunan bayraklı bir dökme yük gemisinin makine dairesinde çıkan yangının ikinci mühendisi öldürürken en az bir denizciyi de yaraladığı belirtildi. Yangın söndürüldü, ancak gemi Umman denizinde manevradan aciz kaldı.

Yunan Sahil Güvenlik'ten gelen raporlara göre, 92.485 DWT kapasiteli "Faneromeni" isimli dökme yük gemisi, 18 kişilik bir mürettebatla Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Fujeirah'tan Güney Afrika'nın Port Elizabeth kentine yüksüz bir şekilde gidiyordu. Yunanistan Marmaras Navigasyon'a ait 13 yaşındaki geminin makine dairesinde Yunanistan saatiyle 04.00 sularında yangın çıktı.



Yangının nedeni belirlenemedi ancak 55 yaşındaki Yunan ikinci mühendis yangında hayatını kaybetti. Ayrıca 26 yaşındaki üçüncü mühendis de yaralandı. Geminin kaptanının Yunan Sahil Güvenlik'e gönderdiği raporlara göre, yaralı denizciye ilk yardım sağlanmış ve hayati tehlikesi atlatılmıştı. Bazı raporlar, diğer denizciye yardım etmeye çalışırken yanıklara ve duman solumaya maruz kalmış olabileceğini gösteriyor. Yaralanan mühendisin tıbbi müdahale için kıyıya taşınması söz konusu.

Gemi bir imdat çağrısı yaptı ve bildirildiğine göre durumu Mumbai Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi yönetiyordu. Bölgedeki diğer üç gemi, Faneromeni'nin yardımına gitti ve çok sayıda mürettebat sosyal medyada duruma dair paylaşımlar yaptı…

Yangının mürettebat tarafından söndürüldüğü bildirildi. Ancak Yunanistan basınında çıkan bazı haberlerde, yangının söndürülmeden makine dairesinin ötesine yayılmış olabileceği de öne sürülüyordu.

Yunanistan Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi, gemideki tüm mürettebatın refahını sağlamak için Faneromeni kaptanı ile temas halinde olduğunu bildirdi. Yunan makamları bir soruşturma başlandığını bildirdi.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 20.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EŞMELER Tarım Ltd..
 LİDER Gemi
 TCS Denizcilik
 DUMAN Gemicilik v..
 MONO Denizcilik
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 YAVUZNAZ Denizcil..
 BAASE & ELSEK
 PUTA Denizcilik
 ERDEMLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim