Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyaca ünlü banka 'Dolar sat TL al' tavsiyesinde bulundu
Türkiye corona virüs salgını sonrası ekonomide aldığı tedbirlerle birlikte güvenli liman olarak öne çıkarken TL ile ilgili dikkat çekici bir rapor yayınlandı. Dünyaca ünlü JP Morgan döviz stratejisi raporunda 'Dolar sat TL al' tavsiyesinde bulundu.

Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem AHaber canlı yayınında, "Bu kuruluş bile TL'nin gücüne inanmaya başlamışsa, burada ekonomi yönetiminin aldığı tedbirleri konuşmamız lazım. Ekonomideki kırılganlığın nasıl giderildiğini bağışıklık sistemimizin nasıl güçlendiğini buradan anlayabiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Türkiye, corona virüs salgını sonrası hem sağlık sistemi hem de ekonomisi ile ön plana çıkıyor. JPMorgan'ın küresel döviz stratejisi raporunda teknik analize dayalı "dolar sat TL al" tavsiyesi yer aldı. Raporda, kurda "Son iki haftadır açık bir şekilde yukarı yönlü ivme kaybı gözlemlendiği" belirtildi.

Raporda, kurda önemli ölçüde geri çekilme olduğu ve bu geri çekilme için kritik önemdeki ilk Fibonacci desteği olan 7.1890'ın kırılması gerektiği ifade edilirken, böyle bir kırılmanın daha geniş çaplı bir geri çekilmeyi getirebileceği belirtildi.

Kurumun strateji notunda "Biz 6.7800 ve 5.5000 hedefiyle, 7.6500 'zararı durdur' seviyesiyle 7.3975'ten 1 birim sattık." dendi.



'DOLAR SAT - TL AL' MESAJI NE ANLAMA GELİYOR?

Sabah Gazetesi Yazarı ve Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem konuyla ilgili, "Ben hem kredi derecelendirme kuruluşlarını değerlendirirken hem de bu uluslararası kuruluşların Türkiye ile ilgili raporlarını hazırlarken hep şuna bakarım ekonomik saiklerle bu raporlar asla hazırlanmıyor. Şu anda Türkiye'nin durumuna bakıp da işte yatırım yapılabilir notu vermiyorlar mesela. Yunanistan'la ya da çökmüş bir ülkeyle aynı seviyede tutuyorlar. O yüzden hep şunu söylüyorum bu sorulduğu zaman bu kuruluşlar eğer bizimle ilgili olumlu bir rapor yayınlamışlar ise mutlaka şüpheyle yaklaşın. Olumsuz ise çok üzülmeyin zaten sermaye su gibidir akar ve yolunu bulur bunlara bakarak da olmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK LİRASININ GÜÇLENDİĞİNİ KABULLENDİLER

Erdem "Bu kuruluş bile TL'nin gücüne inanmaya başlamışsa, burada ekonomi yönetiminin aldığı tedbirleri konuşmamız lazım. Ekonomideki kırılganlığın nasıl giderildiğini bağışıklık sistemimizin nasıl güçlendiğini buradan anlayabiliyoruz. Bunlar bile artık çark etmişler. TL'nin güçlendiğini, dolardaki balonu da kendilerini yaptığı da ortaya çıkmış oluyor. Eskiden gelirlerdi Türkiye'ye yüksek miktardan dolarları bozdururlardı. TL varlıklarını yükseltip karlarını yaparlardı. Para kazanıp giderlerdi. Türkiye hem kurumlarıyla hem ekonomi hem de siyasi iradesiyle bu oyunların karşısında duruyor. Bu gücün karşısında da bükemediğin bileği öpersin. Bu anlama geliyor." diye konuştu.






Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 26.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EŞMELER Tarım Ltd..
 UNIMARIN Denizcil..
 TİM Gemi Mühendis..
 BATUHAN Denizcili..
 VATAN PLASTİK San..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 KINAY Denizcilik
 TUR YAT SAN
 ALABANDA Deniz Ta..
 ARAZLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim