Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk yapımı gemiler dünya sularının gözdesi
2018’de Norveç’in ünlü firması Havila Kystruten için Türkiye’de ilk kez cruise gemisi inşasına başlayan Tersan, dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen iki yeni gemi için daha anlaşma imzalama başarısını gösterdi.



Türk gemi ve yat inşa sektörünün yıldızlarından Tersan Tersanesi’nin, Yalova Altınova ve Tuzla’da tesisleri bulunuyor. Bugün itibarıyla mühendislik çalışmaları süren, çelik kesimi başlamış, denize indirilmeye yakın veya rıhtımda donatı işleri devam eden toplam değeri 1.3 milyar dolar olan 20 projeleri var. Bunlar arasında birkaç ay önce Norveçli Havila Kystruten için imzaladıkları iki yeni cruise gemisi de bulunuyor. Ana makineleri LNG ile çalışacak bu teknoloji harikalarında, 6000 KW saatlik akü bulunacak. Bu durum onları dünya üzerinde en yüksek enerji depolama kapasitesine sahip deniz taşıtları yapacak. Ayrıca “’Türk yapımı gemi” imajı küresel ölçekte pekiştirilmiş olacak. Bu başarı tesadüf değil, çünkü Ar-Ge çalışmalarına önemli kaynak ayırıyorlar. Sadece geçen yıl geliştirdikleri proje sayısı 17.



Tersan’ın belgeseli yapılmalı

Yalova’da bulunan 300.000 metrekarelik tesisinde 4000’den fazla çalışanıyla ekonomiye önemli katkılar sağlayan Tersan’ın başarı öyküsü belgesel yapılmalı. Çünkü onlar denizcilik sektöründe başarının rastlantısal olmadığının açık bir göstergesi. Örneğin 2017’de Norveç’e uğurlanan Türkiye’de ilk kez inşa edilen yüzde 100 elektrikli feribotlar, özel amaçlı fabrika balıkçı gemileri, otonom feribotlar ve halen kızakta olan TM imzası taşıyan ilk cruise gemileri ‘Tersan’ logosunu taşıyor.

Günümüzde Norveç, Danimarka, İspanya, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye gemi ihraç ediyorlar. Bunların her biri sınıfında öncü. Konuyu somut bir örnekle bağlayayım, 2016 yılında denize indirdikleri Oceanic isimli 128 m uzunluğundaki gemi, ülkemizde o büyüklük ve teknolojide inşa edilen tek deniz aracı. Toplam yedi pervanesi ve 3 yedekleme sistemi ile en zor hava koşullarında bile su altında sabit durabilen robot sistemlerine ve dünya çapında birçok özelliğe sahip. Sözün özü Osman Nurettin Paksu, Mehmet Gazioğlu, Engin Oktay ve Osman Çalın’ın sektörün saygın isimlerinden merhum İbrahim Nuh Paksu ile birlikte kurduğu Tersan’ın uluslararası başarıları devam edecek. A’dan Z’ye tüm çalışanlarını kutluyorum. Gelecek yazım 12 Eylül Cumartesi günü. Denizcilerimizin pruvası neta, rüzgâr kolayına olsun.





Kaynak: Milliyet (Hakan Atis)
Eklenme tarihi: 30.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RİMİT Denizcilik
 UZAKLAR Denizcili..
 TUNA Denizcilik
 V-GO Yachting
 M&M
 SERHAT Feribot A...
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 AYNACI Denizcilik
 SELİNDA Boat
 EDITH Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim