Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi alım satımında hareketli haftalar!
Gemi alım satım pazarı, tüm sektörlerde gemilerin el değiştirdiği verimli bir hafta geçirdi.

Intermodal'ın en son haftalık raporunda S&P komisyoncusu Vasilis Moiris; ‘’Yapılan anlaşmaların yansıra bir dizi gemi şu anda teftiş ediliyor ve çok sayıda alıcı ilgi gösteriyor; bu, önümüzdeki haftalarda önemli satış hacimlerinin gerçekleşeceğinin göstergesi olabilir.” diye yazdı.

Allied Shipbroking, Lorentzen & Stemoco ve Banchero Costa da dahil olmak üzere birçok gemi komisyonculuğu şirketi, Çinli armatör Hubei Qin Tai Shipping'in 46.000 DWT'lik iki dökme yük gemisi, 1998 yapımı EJ Ocean ve 1999 yapımı [MSI] Ivy Ocean’ı sattığı bir blok anlaşma bildirdi. Japon yapımı iki gemi Çinli alıcılara toplam 7,4 milyon dolara satıldı.

2011 yapımı 95.000 DWT post-panamax yük gemisi Double Paradise'ın satışını bildirildi. Japon yapımı gemi, Japon armatör Konlink Shipping tarafından Yunan armatör Spiros Polemis bünyesindeki Polembros Shipping'e 15,5 milyon dolara satıldı.

Hong Kong’lu armatör Wah Kwong Shipping, 2008 yapımı 77.000 DWT panamax yük gemisi Priscilla Venture’yi Yunan alıcılara sattı. Intermodal ise alıcıyı Yunan armatör Franco Compania Naviera olduğunu açıkladı. Gemi 11.35 milyon dolara satıldı.

Intermodal, Lorentzen & Stemoco ve Anchor Shipbroking, Yunan armatör Avin International'ın iki adet 2000 inşa 160.000 DWT suezmax tankeri, Kriti Spirit ve Kriti Sfakia’yı sattığını bildirdi. Güney Kore yapımı iki geminin toplam 28.8 milyon dolar karşılığında Rus alıcılara blok halinde satıldığına inanılıyor.

Mitsui OSK Lines'ın (MOL) 2001 yapımı 45.000 DWT MR tankeri Ambassador Norris'i sattığını bildirildi. Japon yapımı gemi 10.6 milyon dolara Çinli alıcılara satıldı.

Raporlar arasında Türk armatörler de var!

İtalyan armatör d’Amico geçen hafta 47.000 DWT MR tanker High Courage'ın 12.65 milyon dolara satıldığını duyurdu. Türk armatör Medbulk Shipping’in, 15 yaşındaki geminin alıcısı olduğu biliniyor.

Braemar ACM Shipbroking'e göre, Braemar ACM Shipbroking'e göre, ikinci el konteyner gemisi alım satım piyasası bu hafta aktif olmaya devam etti ve bir süre daha devam edecek.

Braemar, "Daha hareketli bir pazar daha fazla satış adayını pazara getiriyor, bu nedenle faaliyetlerin bir süre daha canlı bir şekilde devam etmesini bekliyoruz." dedi.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 18.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FATOGLU Gıda San...
 MARMARA Denizcili..
 EKSİM Denizcilik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 KEREM Denizcilik
 EREĞLİ Denizcilik..
 AFRICA MARINE COM..
 NEGMAR Denizcilik..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 GN GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim