Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İnce Denizcilik, İTÜ DF Kariyer günlerine konuk oldu
İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliği’ne İnce Denizcilik’ten Ersan Devrim konuk oldu.

Konuşmasına başlarken şirket bünyesinden bahseden Ersan Devrim, şu anda toplamda 15 gemi olduğunu bu gemilerin 12 tanesi yabancı üç tanesi ise Türk bayraklı gemiler olduğunu söyledi. Bütün gemilerin kuru yük gemisi olduğunu belirten Devrim, ileride bünyeye katılacak 3 adet gemi projesi olduğunu da sözlerine ekledi.



Gemilerin Akdeniz ve Karadeniz limanlarından dökme yük taşıdığını anlatan Devrim, burada staj yaparken ABD ve Afrika’ya sıklıkla sefer yapılmasa da, uzak yol tecrübesi kazanabilecek uzak yol seferlerimiz olduğunu ve gemilerde alınan tecrübelerin bütün meslek hayatında görülebilecek şeyler olması sebebiyle her şeyden önemli olduğunun altını çizdi.

Pandemi döneminde değişikliklerin yapıldığı bilgisini veren Devrim, bütün imkanların bunun için kullanıldığını ancak pandemi sürecinden dolayı neler olabileceğinin net olmayışı açısından gemide kalma ve değişimlerin gecikmesi gibi konulara stajyerlerin kendilerini hazırlaması gerektiğini ifade etti.

“Stajyerler mağdur olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz”

Konuşmasına devam ederken stajyerlik konusunda merak edilenleri açıklayan Devrim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Stajyer alımını pandemiye rağmen gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gönlümüzden geçen alt yapıya destek vermek. Bizim amacımız stajyerlerin sırtından para kazanmak değil, onları mesleğe kazandırabilmek. Bu bağlamda da meslek liseleri veya iki yıllık yüksek okul mezunlarına elimizden gelen desteği veriyoruz. Ayrıca, gemi sahibi değilseniz tonajlar sizin için önemli değil. Gemi tonajları küçük diye umutsuzluğa kapılmayın. Siz sadece ne istediğinizi bilin. İnsanlar staj bulmada sıkıntı çekerken gemi beğenmemek gibi konular söz konusu olmasın. Geçen sene gönderebileceğimiz maksimum sayıda stajyeri gemiye gönderdik. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz zaten stajyerlerin mağdur olmaması adına ancak sizden de aynı şeyi beklediğimizi belirtmeliyim.”

“Kadın erkek ayrımı yapmadığımız gibi okul ayrımı da yapmıyoruz”

Stajyerlerden beklenenler konusuna da değinen Devrim, “İnternet, rahat kamaralar gibi imkanlar elbette var ancak sizin için önemli olan alacağınız eğitim ve edineceğiniz tecrübe. Mesleğin yeniliklerini takip edin. Biz kadın erkek ayrımı yapmadığımız gibi okul ayrımı da yapmıyoruz bunu bilin. Yapılan iştir bizim için önemli olan. Stajyerleri gemide bir araya getirmek amacıyla gemi maketi projesi yapmıştık, bu projeyle sosyalleşmeyi sağlamayı hedefledik. Ekip olabilmeniz ve sosyal kalabilmeniz çok önemli. Özellikle sosyallik empati yeteceğinin gelişmesi konusunda da faydalı olacaktır. Stajyer demek gemideki kaptan, baş mühendis ve bütün mürettabat için iş ortağı demektir. Bunu bütün çalışanlarımıza tembihliyoruz. Mobing uygulanması konusuna tamamen karşı olmakla birlikte böyle bir durum söz konusu olduğunda öncelikle amirinizle daha sonra eğer sorun çözülmezse benimle iletişime geçebilirsiniz. Tehlikeli işlere atılmayın, geride kalın ve geride bırakıldığınızda bundan gocunmayın. Emniyetiniz bizim için en önemli unsur. Bizim hedefimiz sizi eğiterek iyi birer zabitan aynı zamanda da sağlıklı birer birey olarak gemiden indirmek, unutmayın. Stajyerden bir beklentimiz yok, siz yeter ki öğrenmeye açık olun. Davet beklemeden araştırın. Öğrenmeye geliyorsunuz neticede, yalnızca kendinizi ve ülkenizi hem kılık kıyafet hem de duruş açısından iyi temsil edin” diye konuştu.

“Terfi anlamında en iyi hizmet veren şirket biziz”

Son olarak stajyer maaşlarına, kontrat sürelerine ve seniorty (kıdem) sistemini dile getiren Devrim, konuşmasını şöyle tamamladı: “Stajyer maaşlarımız 500 dolar. Sizin için önemli olan bu değil alacağınız eğitim bunu tekrar söylüyorum. Stajyerlerle kontrat süremiz 6 ay fakat biz bunu ihtiyacınız olan süre kadar olarak düzenliyoruz. Şu anda pandemi sebebiyle değişimlerin ne zaman olacağını kestiremiyoruz elbette ancak sizi mağdur etmemek için çalışıyoruz. Bu seneki kontenjan sayısı kesin değil fakat biz mümkün olan en fazla sayıyı vermek istiyoruz. Seniorty sistemimiz var. Bunun yanında promosyon yani terfi anlamında da en iyi hizmet veren şirket biziz. Özellikle kadın çalışanlar için elimizden gelen desteği sağlıyoruz.”





Kaynak: denizcilikdergisi (Kardelen Yılmaz)
Eklenme tarihi: 19.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ZİRVE Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 ALZE Turizm
 YALOVA Sualtı Su ..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 CSR Denizcilik Sa..
 BATU Shipping
 PUTA Denizcilik
 TGS Shipping Serv..
 ULUSAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim