Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Armona Denizcilik, İTÜ DF Kariyer günlerine konuk oldu
İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine Armona Denizcilik’ten Boğaç Sayar konuk oldu.

Şirketin kuruluşundan ve bünyesindeki gemilerden bahseden Boğaç Sayar, “Armona 2009’da kuruldu. Filomuzda 12 adet kimyasal tanker olup sefer bölgelerimiz genel olarak Avrupa” diye konuştu



“Burayı Üniversite’nin devamı gibi düşünün”

Stajyer alım politikasını anlatan Sayar, şunları söyledi: “Bizim isteğimiz stajyerlikten başlayan arkadaslarin birinci kaptan veya baş mühendis olarak bizde devam etmesi. Burayı üniversitenin devamı gibi düşünün, dışarıdan almaktansa yetiştirmek bizim için öncelikli. Kariyer Günleri bu anlamda çok önemli. Sizi tanıma fırsatı yakalıyoruz. Tanıştıktan sonra hocalarınızın referansları doğrultusunda okuldaki notlarınıza, davranış ve tutumlarınıza bakılıyor. Daha sonra şirkette İngilizce sınavlarımız oluyor, burada belirlenen barajı geçmek zorundasınız. İngilizce bizim için de önemli, kaptan seviyesinde İngilizce bekliyoruz sizlerden. Barajı geçenler Eğitim Departmanı tarafından eğitimlere aliniyor, ve sınavlara giriyorlar. buradan da yeterli puanı alanlarla gemi planlamasina geçiyoruz.”

“Hocalarınızın referansları bizim için önemli”

Staj başvurularının pandemi sebebiyle internet üzerinden yapılacağını belirten Sayar, önceliğin hocaların referanslarına verildiğinin altını çizerek, “Hocalarınız notlarınız iyi olduğu sürece size referans olurlar, sizin ekstra çaba harcamanıza gerek kalmaz. Bizim tercihimiz uzun stajdan yana ama stajyerlerde kontrat sınırlamamız yok. Sizin ihtiyacınız olan süre ne kadarsa biz de sizi mağdur etmemek adına gemide kalmanıza çaba harcıyoruz. Ocak’ta başlayan başvuru değerlendirmeleri staj tarihleri gelmeden sonuçlandırılarak geri dönüş sağlanıyor” dedi.

“Kadın personel başvurularına önem veriyoruz”

Kadın çalışan sayısının sorulması üzerine Sayar, “Yüzdelik orana bakıldığında 30’larda diyebilirim. Ancak bu bizimle değil başvuru sayısının düşük olmasıyla alakalı. Değerlendirmelerde kadın personel başvurularına önem veriyoruz. Stajyerlikten başlayarak su an zabit olan kadın personelimiz var” yanıtını verdi.

“Zabitlik konusunda staj sürecini değerlendiriyoruz”

Ehliyet alındıktan sonraki süreç hakkında bilgi veren Sayar, konuşmasını şöyle tamamladı: “İlk kontratımız 2 aylık, bunun sonucunda eğer karşılıklı memnuniyet sağlanmışsa 2 ay daha kontrat imzalayarak 4 aya tamamlıyoruz. Stajyerler ehliyet aldıktan sonra bizdeki staj sürecini değerlendirmeye alıyoruz. Eğer uygunsa zabitlik yapıyor, değilse bir süre daha staj yapmasını isteyebiliyoruz.”



Kaynak: denizcilikdergisi (Kardelen Yılmaz)
Eklenme tarihi: 19.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Yanlış taktik
İki kişi var biri çok iyi ingilizce konuşuyor fakat angut diğeri yeterli ingilizce bilmiyor işi konusunda üretken ve çözüm odaklı hangisi. Bu ülkede referans kamu personeli mülakatına döndü adamı olan mı olmayanmı iki yerden referans aldın biri iyi diğeri dandik dedi ne yapıcan. Karada, denizde, havada, kurumsal değilse uzun süreli çalışan eleman bulamazsın aynı durum şirketlerin varolmaları içinde geçerli. Ayrıca kariyer günlerini İTÜ yapıyorsunuz bu fakülte dünya ünversiteler sırasında ilk 100 de olmadığı gibi 500de yok. Diğer fakülteleri ıska geçmeyin buralara gittiğinizde varsa şirketin özlük hakları ücret politikası gibi konuları anlatın .

Yazan: Yavuz akyol - 20.11.2020 04:37:35




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RABİA Denizcilik
 ALASONYA Denizcil..
 URSA Denizcilik v..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ADRASAN Denizcili..
 RİMİT Denizcilik
 YAMAN Denizcilik
 ECA Ship Trade Co..
 DEVAL Denizcilik
 MARTRANS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim