Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İran, 1000 gemi ile tatbikat yaptı
Pakistan-Hindistan, Japonya-Çin ve son olarak Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalara bir yenisi daha eklenmek üzere.

3 Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümüyle daha gerilen ABD-İran ilişkilerinde geri dönülemez bir yola doğru gidiliyor.

IRNA'nın haberine göre, İran deniz kuvvetleri, geçen Çarşamba günü Körfez sularında 1.000 deniz gemisinin katılımıyla "Deniz Seferberliği" adı altında askeri tatbikatlar gerçekleştirdi.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri 1. Bölge Komutanı General Abbas Gulam Şahi, İran'ın güneyinde yer alan Benderabbas açıklarında gönüllü seferber birliklerinin katılımıyla düzenlenen Deniz Ulusal Geçit Tatbikatı'nın kulisinde yaptığı açıklamada, tatbikata, Deniz Seferberliği ve Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nden bin adet bot, 28 adet yarı ağır filo grubu, 40 adet hafif filo grubunun katıldığını kaydetti.



İranlı komutan Gulam Şahi, tatbikatın Benderabbas ve Hürmüz Boğazı açıklarında düzenlenmekte olduğunu vurguladı.



Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Tengisiri de yaptığı açıklamada, deniz geçidinin İran İslam Cumhuriyeti'nin halk tabanlı düzeninin onur ve güç gösterisi olduğunu belirterek, bu tatbikatın mesajının Fars Körfezi ve Umman denizi açıklarında barış, dostluk, kardeşlik ve sürdürülebilir güvenlik ve de fedakarlık ve velayete bağımlılık olduğunu söyledi.



İran tatbikatları, ABD, İsrail ve Körfez koordinasyonunda İran'a karşı bir saldırı için spekülasyon ve beklentilerden bahseden analizlerin ve haberlerin arttığı bir dönemde geldi.

Axios web sitesi, İsrail ordusunun Beyaz Saray'daki haftalarının geri kalanında Başkan Donald Trump tarafından başlatılan bir askeri operasyon olasılığına hazırlandığını belirtmişti.



Axios web sitesi, geçtiğimiz haftalarda İsrail ordusunun, birimlerine olası bir askeri operasyon ve İran'a yönelik ABD baskınlarına hazırlık talimatı verdiğini kaydetti.

Site, İsrail'in hazırlıklarının İran'ın Suriye, Gazze ve Lübnan'daki vekil grupları aracılığıyla gerçekleştirebileceği misillemelerle bağlantılı olduğunu da sözlerine ekledi.



İran'ın resmi haber ajansına (IRNA) göre, Körfez sularındaki manevralar İran'ın Ulusal Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarına denk gelirken, İran ordusunun liderleri deniz kuvvetlerinin "dünyaya barış ve güç mesajı taşıdığını" söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise dünyadaki herhangi bir gücün "İran'ın bölgedeki ve dünyadaki konumunu görmezden gelemeyeceğini" söyledi. İran'ın resmi haber ajansına (IRNA) göre, Körfez sularındaki manevralar İran'ın Ulusal Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarına denk gelirken, İran ordusunun liderleri deniz kuvvetlerinin "dünyaya barış ve güç mesajı taşıdığını" söyledi.

İran yönetimi son dönemdeki tatbikatlarını arttırmış durumda.

Geçtiğimiz Ekim ayı sonunda da hava tatbikatına imza atılıp yeni füzeler denenmişti.




Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 30.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURMAR Gemicilik ..
 CANBAZ Denizcilik
 K-S Denizcilik Lt..
 SEA PARTNER Inc.
 MOST Denizcilik
 CAMUZLAR Sea Prod..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 AKUA MARİN A.Ş.
 YAKAMOZ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim