Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
DEÜ Denizcilik Fakültesi, 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri gerçekleştirildi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri düzenlendi. 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri denizcilik sektöründen 16 farklı işletmenin katılımı ile pandemi nedeniyle çevrimiçi platformda gerçekleştirildi.



Denizcilik sektöründen 16 farklı işletmenin temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri, öğrencilerle sektör temsilcileri arasında akademik iş birlikleri ve staj imkanları konusunda çok değerli fikir alışverişlerine ortam sağladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin 25. Geleneksel Kış Kariyer Günlerine bu yıl sırasıyla BOREALİS ve BODEN Denizcilik, Lucent, Arkas Denizcilik, DÜZGİT Denizcilik, İDÇ Denizcilik, Armona Denizcilik, Zenith, Kaşif Denizcilik A.Ş, Genel Denizcilik, Unic Tanker Firması, Omikron Crew Management, Miklagard S Ship Management Firması, DFDS Denizcilik ve Taşımacık A.Ş., Beşiktaş Denizcilik, İnce Denizcilik ve Ditaş şirketleri katılım gösterdi.



Sektör temsilcilerinin çevrimiçi platformda aktardığı konu başlıkları; öğrencilerin staj imkanları konusunda yoğunlaşırken, gündemin en çarpıcı konularından olan Covid-19’un deniz ticaretine yansımaları ve gemiadamlarının pandemi sürecinde gemiye katılış süreçleri, alınan önlemler ve yaşanılan ticaret kayıpları üzerine de değerli katkılar sunuldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nde, birçok sektöre olumsuz etkileri bulunan ve hemen hemen her alanda küresel bir krize neden olan bu pandeminin başlangıç yeri olan Çin’in en önemli üretim merkezlerinden biri olduğu ve birçok küresel şirket tedarikçilerinin merkezi olduğu, Wuhan’da başlayan salgının Çin’in diğer bölgelerine de yayılması sonucunda Çin yönetiminin sert önlemler almasına neden olduğu bunun da tedarik zincirini olumsuz etkilediği, birçok bölgede üretim ve hizmetin yavaşlaması ve hatta durma noktasına geldiği belirtildi.

Çevrimiçi etkinlikte, Covid-19 pandemi sürecinin, mevcut şirket içi stajyerlerin gemi ve limanlardaki eğitim programlarına ve mevcut süreçte gemilere katılım süreçlerine dair çıkarımlarda bulunulmuştur. Covid 19 tedbirleri kapsamında gemiadamlarının gemiye katılış süreçlerinde PCR testinin uygulandığı ve testin negatif çıkması sonucunda ortalama 1 hafta dinlenme periyotları uygulanarak gemiye katılım süreçleri olduğu belirtilmiştir. Bu süreçte, kilit hizmet görevi olan gemiadamlarının sağlık ve güvenlik riskleriyle karşılaştıkları, virüsün yayılmasını önlemek için alınan ek önlemler kapsamında ülkelerine dönemedikleri veya gemilerine katılamadıkları için, gittikçe artan biçimde fiziksel ve ruhsal tükenmişlik hali yaşadıkları ifade edildi.

Denizcilik şirketlerinin aktardığı bilgilere göre, küresel salgın nedeniyle yüzbinlerce gemiadamının denizde mahsur kaldığı bir dönemde, yeni uluslararası anlaşmaların denizcileri korunması gereken kilit çalışanlar olarak tanıdığı ve kıyı tesislerinde acil tıbbi bakıma ihtiyacı olan çok sayıda denizcinin kıyıya çıkmasına dünyadaki birçok liman idaresinin izin vermediği ve liman çıkışlarının yasaklandığı belirtilmiştir. Aynı zamanda, gemilerde bulunan gemiadamlarının hijyen konularında şirket içi eğitimlerle bilgilendirildiği ve gemilerde hijyen malzemesi stoklandığı belirtildi.

Denizcilik sektörünün önde gelen şirket temsilcilerinin katıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri, öğrencilerin staj imkanları hakkında ve gündem konuları üzerinde soru-cevap ortamı sağlanarak çevrimiçi platformda tamamlandı.





Kaynak: Denizgazete
Eklenme tarihi: 30.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAMBURCO Denizcil..
 CENKER Denizcilik..
 POLATHANE Denizci..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 GMARİN
 İSKETE Deniz Taşı..
 ÖZPINAR Denizcili..
 ATLANTİK Deniz ve..
 UNİCORİMAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim