Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi adamları değişimi için genelge yayımlandı
Kovid-19 salgını sürecinde gemi adamları için riskin en aza indirilmesi ve taşımacılığın aksamadan devam etmesi amacıyla "Pandemi Kısıtlamaları Sürecinde Gemiadamları Değişimi Genelgesi" yayımlandı.

İlgili genelgede Gemiadamları "deniz lojistiği ve tedarik zincirinde kilit çalışan" olarak kabul edildi.

Bu süreçte, Türk boğazlarından geçiş yapan gemiler için personel değişimleri İstanbul ve Çanakkale'de gerçekleştirilecek. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti limanları arasında düzenli sefer yapan gemilerde görev alan gemi adamları, yurt içi lojistik çalışan olarak değerlendirilecek ve karantina kısıtlamalarına tabi olmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde gemi adamları için riskin en aza indirilmesi ve taşımacılığın aksamadan sürmesi amacıyla "Pandemi Kısıtlamaları Sürecinde Gemiadamları Değişimi Genelgesi" uygulanacak.

Denizcilik Genel Müdürlüğünce Kovid-19 salgınının önlenmesi için gerekli tedbirler alınarak, deniz yolu taşımacılığının idamesi ettirilmesi amacıyla çalışmalar yapıldı.

Çıkarılan genelge kapsamında, bu süreçte olabilecek seyahat kısıtlamalarında, gemiye katılış ve gemiden ayrılışları kolaylaştırmak üzere gemi adamları ulusal seyahat kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Bu süreçte, Türk boğazlarından geçiş yapan gemiler için personel değişimleri İstanbul ve Çanakkale'de yapılacak.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Serbest Pratika düzenlenmemiş gemilerin personel değişimine izin verilmeyecek.

Kovid-19 sebebiyle seyahat kısıtlaması uygulanan ülke vatandaşı olan gemi adamlarının değişimine ilişkin kararlar, gemi adamının gemiye katılış tarihi ve geminin uğrak limanları dikkate alınmak suretiyle sınır kapısı mülki idare amirince değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu uygun görülmeyen değişimlere izin verilmeyecek.

Türkiye-KKTC arasında görevli olanlara "yurt içi çalışan" formülü

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti limanları arasında düzenli sefer yapan gemilerde görev alan gemi adamları, yurt içi lojistik çalışan olarak değerlendirilecek ve karantina kısıtlamalarına tabi olmayacak.

Türkiye'ye giriş ve çıkış yasağı olan yabancı uyruklu gemi adamları, genelgenin kapsamı dışında tutulacak.

Gemi adamı değişimleri için yapılacak masraflar ve giderler, gemi donatanı, işleteni veya acentesi tarafından karşılanacak.

Yabancı uyruklu gemi adamları değişimi 8 yerde yapılabilecek

Türkiye'de gemiden ayrılacak veya gemiye katılacak yabancı uyruklu gemi adamı değişimleri sadece Antalya, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Yalova, Mersin ve Samsun'da yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ilgili birimleri tarafından geminin limana varışına müteakip yayımlanan talimatlar kapsamında gerçekleştirilecek sağlık kontrolünde, ayrılacak personelin Kovid-19 belirtisi gösterip göstermediği tespit edilecek. Herhangi bir belirti varsa personelin karantina, tedavi ve seyahatine ilişkin hususlar, yetkili makamların uygulamalarına tabi olacak.

İlgili genelgeyi görmek için TIKLAYINIZ




Eklenme tarihi: 07.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEMORIES Yatching
 VERA Denizcilik
 MFS Line
 AR-GAZ
 HAKER Turizm Otel..
 GULET POINT Yacht..
 GİSAN Gemi
 TEMEL Kum Çakıl v..
 DENİZSAN
 NNC Shipping. co.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim