Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Carnival Cruise LNG tahrikli yeni gemisini teslim aldı
Carnival Cruise Line, Finlandiya'da bulunan Meyer Turku Tersanesi ile Mardi Gras isimli 180.000 grostonluk yeni kruvaziyer gemisini online imza töreniyle teslim aldı.

Carnival Cruise Line'ın filosundaki en büyük yolcu gemisi olan Mardi Gras, Nisan 2021'de faaliyetlerine başlayacak ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren ilk LNG tahrikli yolcu gemisi olacak.



Mardi Gras isimli gemisinin şu anda Meyer ve Fincantieri'ye sipariş edilen toplam 10 LNG gemisi bulunan Carnival Corporation'a teslim edilen dördüncü LNG tahrikli yolcu gemisi olduğu biliniyor. LNG ilk yolcu gemisi, Meyer tarafından Almanya'nın Papenburg kentinde iki yıl önce teslim edilen AIDAnova isimli gemiyldi. Costa Cruises, geçtiğimiz Aralık ayında Turku'da inşa edilen ikinci LNG yolcu gemisini teslim aldı ve üçüncüsü, yakın zamanda P&O Cruises'a teslim edilen Iona oldu. Mardi Gras gibi Iona isimli yolcu gemisi de kruvaziyer endüstrisindeki pandemi kaynaklı duraklama nedeniyle henüz hizmete girmedi.

Carnival’ın sekiz LNG yolcu gemisi AIDA, Carnival, Costa ve P&O gibi kruvaziyer hatları tarafından kullanılacak ve ayrı coğrafyalardaki pazarlarda faaliyet gösterecek. Ayrıca Carnival’ın en dikkat çeken yolcu olanakları arasında denizdeki ilk roller coaster ve altı eğlence bölgesi bulunması gösteriliyor.

5.200 misafir, 2.000 mürettebat!

339 metrelik Mardi Gras gemisi 2.600 oda ve 180 suitte 5.200'den fazla konuğu ağırlayabilecek. Gemi 2.000 kişilik mürettebata sahip olacak.



Meyer Turku'nun CEO'su Tim Meyer, "LNG tahrik sistemi gibi birinci sınıf teknolojiye sahip güzel ve son derece gelişmiş bir gemi teslim ediyoruz" dedi.

Mardi Gras'ın inşası 15 Kasım 2018'de çelik kesimi töreni ile başlamıştı. Eylül ayında ilk deniz denemelerine gitti. Carnival gemiyi Kasım 2020'de Florida, Port Canaveral'dan sefer yaparak tanıtmayı planladığını açıklamıştı.

Carnival'ın ilk kruvaziyer gemisinin adını taşıyor!

Yeni gemi faaliyetlerine Mart 1972'de başlayan Carnival'ın ilk kruvaziyer gemisinin adını taşıyor. Ayrıca bu kardeş geminin denize indirilmesi, şirketin ellinci yıldönümünün olacak şekilde zamanlandı.

LNG terminalleri kuruldu, bunker anlaşmaları yapıldı!

Carnival, Florida merkez limanındaki ilk LNG gemisini barındırmak için Port Canaveral ile uzun vadeli bir anlaşma yaptı. LNG yakıt ikmal sürecini yürütmek için limana yeni bir terminal inşa edildi. Ayrıca Carnival, hem Port Canaveral'daki Mardi Gras hem de PortMiami'den 2022'de hizmete girecek olan Carnival Celebration için yeni inşa edilen LNG bunker mavnalarından LNG tedarik etmek için Shell ile anlaşma imzaladı.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 20.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HM Denizcilik Tic..
 GRUP İSTANBUL
 TURGUT REİS Deniz..
 DİTAŞ Deniz işlet..
 AKGÜNLER Denizcil..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 KALKAVAN Transpor..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 HASRETLER Gemicil..
 ORSA Tanker İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim