Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Oras Denizcilik, büyüme rekoru kırdı
TOBB’un “En hızlı büyüyen 100 şirket” araştırması yayınlandı. Listede inşaat ve savunma sanayii alanında faaliyet yürüten firmaların ağırlıkta olması dikkat çekici.

En fazla büyüyen şirketlerden biri de Oras Denizcilik. Yüzde 664.9 oranında büyüyen şirket, Oruç Reis ihalesiyle gündeme gelmişti. Sahibi Salih Zeki Çakır ise Binali Yıldırım ile olan yakın ilişkisiyle kamuoyunda tanınıyor.



Türkiye’nin ilk “yerli ve milli araştırma gemisi” Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin işletme ihalesini alan Oras Denizcilik’in sadece iki yılda yüzde 664.9 oranında büyüdüğü açıklandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ ile birlikte yürüttüğü, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin sıralandığı “TOBB Türkiye 100” listesinin 2019 sonuçları açıklandı. Hesaplama, 2016-2018 yıllarını kapsayan dönemde sağlanan büyümelere göre yapılıyor.

Listede özellikle kamunun taahhütlü işlerini alan inşaat ve mühendislik şirketleri ile savunma sanayinde faaliyet gösteren şirketlerin hızlı büyümesi dikkat çekiyor. İşte listenin 19. sırasındaki Oras Denizcilik de bunlardan birisi.

1997 yılında Salih Zeki Çakır tarafından kurulan şirketin son yıllarda kamuoyuna yansıyan işi Oruç Reis oldu. Akdeniz’de doğalgaz arama faaliyetleri yürüten ve Türkiye’nin dış politikada yaşadığı gerilimlerin merkezinde yer alan geminin işletmesi Oras Denizcilik’e ait.

Kamu İhale Bülteni’ne göre Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 30 Mayıs 2019 tarihinde Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin iki yıl boyunca işletilmesi için bir ihale düzenledi. İhaleyi, Salih Zeki Çakır’ın sahibi olduğu Oras Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi aldı.

MTA, 18 Haziran 2019 tarihinde, Oras Denizcilik Şirketi’nin Oruç Reis Araştırma Gemisi’ni 1 Temmuz 2019 ile 1 Temmuz 2021 tarihlerinde arasında iki yıl boyunca işletmesi için bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, Oruç Reis’i işleten Oras Denizcilik Şirketi’ne tam 4 milyon 775 bin dolarlık ödeme yapıldı.

Oras Denizcilik’in sahibi Çakır’ı ise kamuoyu Eski Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yakın arkadaşı olarak tanıyor. Aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı da olan Çakır, 2018 yerel seçimlerinde İstanbul adayı olan Binali Yıldırım’a “Denizcilik Üstün Hizmet Beratı” vermişti. Çakır ayrıca Yalova’da kurulu Sefine Tersanecilik’in de ortaklarından.




Kaynak: Gazeteduvar (Bahadır Özgür)
Eklenme tarihi: 25.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZLER İskele Ltd...
 YAREN Denizcilik
 İSKOMARİNE Denizc..
 ELDAŞ Gemicilik
 ORSA Tanker İşlet..
 GENÇER Denizcilik
 NOVA Gemi Acentel..
 SAFİR Gemi Tasima..
 BANDIRA Maritime ..
 PAŞABAHÇE Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim