Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Türk Tipi Hücumbot Tasarım Sözleşmesi' imzalandı
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. arasında, ‘Türk Tipi Hücumbot Tasarım Sözleşmesi’ imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ‘Türk Tipi Hücumbot Projesi’ ile ilgili olarak SavunmaSanayiST.com’a özel açıklamalarda bulundu. Başkan DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “Başkanlığımız ile STM arasında Tasarım Sözleşmesi imzalanan Türk Tipi Hücumbot Projemiz, donanmamızın gücüne güç katacak. Türk Tipi Hücumbotlar etkin manevra kabiliyeti, yüksek vuruş gücü ve taşıyacağı milli sistemlerle denizlerimizdeki menfaatlerimizin korunmasına katkı sağlayacak.” ifadelerine yer verildi.



TÜRK TİPİ HÜCUMBOT PROJESİ AÇIKLANDI

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan bu özel açıklama ile ‘Türk Tipi Hücumbot Projesi’nin başlatıldığı, ilk kez kamuoyuna açık olarak resmen duyurulmuş oldu.

Edinilen bilgiye göre; 2006 yılından günümüzde dek Türk Deniz Kuvvetleri yanı sıra, dost ve müttefik ülkelerin Deniz Kuvvetleri’nin de ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirdiği tasarım, inşa ve modernizasyon projelerinde elde edilen tecrübe sayesinde, Türk Tipi Hücumbot platformu yerli ve milli mühendislik kabiliyetleriyle STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje ile Türk Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak şekilde yüksek süratli, denizcilik kabiliyeti yüksek ve modern silah sistemleriyle donatılacak Türk Tipi Hücumbot’un ön ve kontrat tasarım çalışmaları gerçekleştirilecek.

Türk Tipi Hücumbot Projesi, özellikle Adalar Denizi ve Doğu Akdeniz’de hücumbotları aktif olarak kullanan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için hayati öneme sahip.





Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 30.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ-AY Denizcil..
 ORGANİKSAN Ltd.
 MORGÜL Denizcilik
 GROUPSEA Deniz Ta..
 KANLAR Denizcilik
 DEK Shipping
 ALFEKS ALESTA Den..
 SELMAR Denizcilik
 ORIENT Shipping C..
 ERDUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim