Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kilyos'ta büyük temizlik
Kilyos'ta karaya oturarak parçalanan Orçun-C adlı gemiden sızan yakıt, İstanbul Valiliği ve Denizcilik Müsteşarlığı tarafından görevlendirilen özel bir şirket tarafından temizlenmeye başlandı. Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş ilginç bir iddia ortaya atarak ömrünü doldurmuş gemilerin sigortalarının yüksek gösterilerek kıyılarımızda batırıldığını iddia etti.

Kilyos Demirciköy açıklarında fırtına yüzünden demir tarayarak kıyıya doğru sürüklenen Orçun - C adlı kuru yük gemisi sığ sulardaki kayalıklara çarparak ikiye bölünmüştü. Gemiden sızan 90 ton mazot ile 30 ton makine yağı denizde ve Demirciköy koyunda çevre kirliliğine neden olmuştu.

İlk gün kötü hava koşulları nedeniyle başlatılamayan temizlik çalışmaları dün başladı. Denize ve dalgaların etkisiyle Demirciköy Koyu'na yayılan yakıt, İstanbul Valiliği ve Denizcilik Müsteşarlığı tarafından görevlendirilen Mare Deniz Temizlik Şirketi ekipleri tarafından temizlenmeye başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başlayan 50 kişilik ekip, ilk etapta kıyıdaki fuel oil'i küreklerle çöp poşetlerine doldurarak topladı. Deniz yüzeyinde temizlik çalışmalarının yürütülebilmesi için ise hava şartlarının uygun olmasının bekleneceği bildirildi. Şirket yetkilileri, tüm temizlik çalışmalarının iki haftayı bulabileceğini ifade etti.

Bu arada kaza yerine gelen Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş, 10 yıl içersinde 30'a yakın geminin Kilyos açıklarında battığını ya da karaya vurduğunu belirterek, "Yaşını doldurmuş gemilerin sigortalarını yüksek göstererek burada bilerek batırıldığına inanıyoruz.

Sigortalarının incelenmesini istiyoruz. Gemiciler, hava koşullarını çok iyi takip ederler. Kaptan havayı bilmesine rağmen hiçbir önlem almamış. Kıyılarımız batık imparatorluğu olmuştur. Bölgede 50'den fazla gemi batığı var. Bu konuda Guinnes Rekorlar Kitabı'na aday olabiliriz" dedi.

Gemilerin bekleme alanı olan Kilyos, Şarköy ve Yeşilköy'ün de değiştirilmesini gerektiğini söyleyen Çetintaş, firmaya dava açacaklarını belirterek "250 ton civarında yakıt denize boşalmıştır. Bu yakıt dibe çökmekte ve midye ve yumuşakçaların ölümüne sebep olmaktadır. Ayrıca bu bölge kalkan ve tekir balığının bulunduğu alanlardır. Bunların ölümü balıkçıları, dolayısıyla da bizi etkileyecektir" dedi.


Kaynak: Habertürk
Eklenme tarihi: 20.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KÖKSALANLAR Deniz..
 UĞUR Den. San. Lt..
 ERDUR Denizcilik
 RECA MARMARA Nak...
 TRANSATLANTIK Den..
 MEDITERRA LINE
 TGS Shipping Serv..
 CEM Shipping
 DOJİ Denizcilik
 CLUP CHERRY
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim