Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiler bir çiçektir
Meslekte 50. yılını geride bırakan üç gemi inşa mühendisine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gemi Mühendisleri Odası'nca düzenlenen törende altın sarısı baretler vermişti. Baretler som altından olsaydı bankalarımızdan kredi beklentileri azalır mıydı bilemem. Yine de altın sarısı yaldız arada şakalara vesile oldu.

Meslekte 50. yılını idrak eden duayen gemi inşa mühendislerinden Celal Çiçek'in yaşamı ve meslek öyküsü 18 Ocak Pazartesi günkü gazetemizde yer aldı. O sayfada kullanılan fotoğrafta görülen gemiler hakkında bilgi isteyen mesajlar ulaşınca, fotoğrafı yeniden yayınlayarak cevaplamak istedim.

Bu fotoğrafı 2006 yılında ben çekmiştim. Çiçek Gemi İnşa Tersanesi'nde inşa edilmekte olan gemilerden Beşiktaş Scodland isimli gemi Beşiktaş Denizcilik Grubu'na ait 18,000 dwt'lik bir kimyasal tanker. Bu gemi 148 metre boyunda ve 22 metre genişliğe sahip. Makalemi hazırladığım hafta başında St.Petersburg'a gitmekte olduğuna dair bir haber vardı. Allah rızkını bol etsin derim.

Diğer gemi Kaptanoğlu Denizcilik Şirketler Grubu'na ait 15,000 dwt'lik Puli isimli kimyasal tanker. Çiçek Tersanesi'nde Kaptanoğlu Denizcilik Şirketler Grubu adına 2003 yılında 15.000 dwt'lik Puli serisi kimyasal tanker inşaatı başlamıştı.

Ardından Beşiktaş Denizcilik Grubu adına iki adet 18.000 dwt'lik ve bir adet 26.000 dwt'lik, Kaptanoğlu Grubu için ise bir adet 20.000 dwt'lik gemi inşaatlarını gerçekleştirildi.

İsim, bayrak ve gemi ayrılmaz bir bütün
Küresel krizin ardından gerek kızakta kalmış gemilere ve gerekse yeni inşa projelerine kredi bulmakta zorlanan armatörlerimize ve tersanelerimize Garanti Bankası bazı yayınlarda yer alan reklamlarıyla "Türk denizciliğinin en güvenli limanı Garanti" diyor ve "Denizcilerin her türlü ihtiyacı için, her koşulda güvenilir finans çözümleri Garanti'den. Başka bir arzunuz?" diyerek heyecanlar yaratan mesajlar veriyordu.

Garanti Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Müdürlüğü Koordinatörü Recep Baştuğ ile bir söyleşi gerçekleştirdim. İlk planladığımda bu hafta yayınlanmasını tasarlamıştım. Fakat daha ayrıntılı bilgileri içermesi için bir hafta sonrasına karar verdik.
Son derece önemli yorumlarıyla, önerileriyle Recep Baştuğ'un anlatımını 29 Ocak Cuma günü eksiksiz yayınlamak için şimdiden heyecanlanıyorum.
Hep gemileri konuştuk.. Gemiler engin denizlerdeki ekonomik refahın araçlarıydı. Onlar birer nadide çiçek gibiydiler.

Aynen Yavuz Kalkavan'ın dediği gibi "Osman Abi, isimsiz gemi olmaz, isim, bayrak ve gemi ayrılmaz bir bütündür. Gemiler bizlerin gururudur!"

Kaynak: Referans - Osman Öndeş
Eklenme tarihi: 24.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADA YATCILIK ve T..
 MULTISERVICE Ship..
 ESENYALI Gemi İşl..
 PUTA Denizcilik
 METEAR Deniz İşle..
 İSKETE Deniz Taşı..
 DİPMAR Gemi Kurta..
 INTERGLOBAL Deniz..
 SAN-MAR Denizcili..
 ÇAĞATAY Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim