Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk denizciler açlık grevinde
Katarlı Aswan şirketinin sahip olduğu M/V Ula gemisinin Türk, Hintli, Azerbaycanlı ve Bangladeşlilerden oluşan mürettebatı, paralarını alamadıkları gerekçesiyle Kuveyt’in Shuaiba Limanı’nda başlattıkları açlık grevinin üçüncü haftasına girdi.



Bir dönem Eser Kaptanoğlu ismiyle Güneş Gemicilik tarafından da işletilen 114 metrelik kuru yük gemisi, Katarlı Aswan şirketine satıldıktan sonra önce Paula, son olarak da Ula ismini aldı. Kara listede bulunan Aswan, 11 ay önce gemiyi Katar’ın Shuaiba Limanı’nda terk etti.



Toplam 400 bin dolardan fazla tutan maaşlarını alamayan mürettebat 7 Ocak’ta açlık grevine başladı. Mürettebat bu sabah gemiden inerek ellerinde dövizlerle eylem yaptı. Ancak sağlık durumları git gide kötüye gittiği için 6’sı eylemi tamamlayamadan hastaneye kaldırıldı.

Yemek için bile paramız yok

Bir gemi personeli yaşadıklarını şöyle anlattı: “Annem, babam, kız kardeşim ve erkek kardeşim koronavirüs salgınında işlerini kaybettikleri için onlara destek olmamı bekliyorlar. Aralarında tek işi olan benim ancak benim de 11 aydır maaşım ödenmiyor. Maaşımızı alamadığımız dönemde tüm mürettebat borçlandık. Şimdi borçlarımızı ödemek için değil, yemek için bile paramız yok.”

14 aydır gemideler

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’ndan Mohamed Arrachedi mürettebatın çoğunun 14 aydan fazladır gemide olduğunu belirterek, “Bu denizciler Kuveyt’ten kendilerini yerel mürettebatla değiştirmelerini istiyorlar, böylece ailelerinin yanına gidebilirler. Normalde gemi terk edildiğinde bayrak devleti harekete geçer. Mürettebatın hayatını korur ve borçlu olunan ücretlerin ödenmesini sağlar. Ancak bu gemide Palau işini yapmadı. Palau geminin kaydını Eylül 2020’de sildi. Gemi mürettebatın talepleri çözülmeden bayraksız kaldı. Gemi şu an bayraksız kaldığı için sorunun çözümü Kuveytli denizcilik yetkililerine kalıyor” dedi.





Kaynak: Denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 25.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEMTAŞ Denizcilik
 ECA Ship Trade Co..
 EMSAN Denizcilik ..
 BODRUM Denizcilik
 HACI İBRAHİM HACI..
 ONUR Denizcilik v..
 UZMAR
 ORSA Tanker İşlet..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 GENÇER Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim