Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
15 Türk denizciyi kaçıran korsanlarla ilk temas kuruldu
İngiliz şirketine ait Liberya bayraklı M/V Mozart adlı konteyner gemisine saldırarak 1 Azerbeycanlı denizciyi öldürdükten sonra 15 Türk denizciyi kaçıran deniz haydutlarıyla ilk temas kurulduğu açıklandı.

Boden Denizcilik’ten yapılan açıklamada ‘15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir’ denildi.

Öte yandan CNN Türk canlı yayınına katılan Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan da 'Ben görüşmedim ama sorumlu arkadaşlarımız 15 arkadaşla tek tek görüştüler' diyerek detayları paylaştı.

Nijerja açıklarında M/VMozart adlı konteyner gemisi korsanlar atrafından kaçıırlmış, 15 Türk denizci rehin alınmıştı. Boden Denizcilik'ten konu hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada,
"23 Ocak 2021 tarihinde Sao Tome açıklarında kaçırılan konteyner gemisi MOZART'ın mürettebat üyeleriyle iletişim kurmuştur. Bu kapsamda 15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir. Boden Denizcilik ve Boden Denizcilik’in Borealis Denizcilik’teki ortakları ilk ve tek öncelikleri olan ekip arkadaşlarının en hızlı bir şekilde serbest bırakılmalarını sağlamak için tüm çabayı göstermeye devam etmekte ve alıkonan denizcilerin aileleri ile sürekli iletişim halinde olmayı sürdürmektedir. Boden ve Borealis Denizcilik, mürettebatının ve mürettebat ailelerinin güvenlik ve sağlığının korunması için konu ile ilgili ek bir yorumda bulunmayacaktır."
denildi.



GENEL MÜDÜRDEN AÇIKLAMA

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan CNN Türk’te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hepimize geçmiş olsun. Tüm personelimin sağlığının yerinde olduğu konusunda gemi kaptanı ve diğer personelle konuşularak teyit yapıldı.

Ben görüşmedim ama sorumlu arkadaşlarımız 15 arkadaşla tek tek görüştüler. Ben de dinledim bu görüşmeyi.

Öncelikle ilk haber verdiğimiz aileler oldu. Bizden herhangi bir şey talep etmediler. İstanbul ofisi tekniktir. Yabancı bayraklı bir gemidir. Biz gemi armatörüne yönlendirdik korsanları.

Biz telefon numarasını verdik kriz merkezinin. Onlar da aramışlar. Tek tek personellerle görüşüp sağlık bilgisini almışlar. Çok hassas bir konudur bu.

Şirket olarak en hızlı çözüm için görüşmeleri uzman bir ekip gerçekleştiriyor. Bu konuda tecrübeliler. Ne gerekiyorsa hiçbir maddi imkan esirgenmeden, tek konsantre olduğumuz konu budur. Şirketten de her türlü maddi imkanın kullanılacağı bilgisini almış durumdayız.

Bu tip görüşmeler ve sonuca en kısa zamanda personelin ülkesine dönüştürülme aşamasında konusunda uzman kişiler var. Uzmanlar tarafından götürülecek bir konu. Bizim yapabileceğimiz bir konu değil. Doğru kişiler tarafından konu ele alındı. Biz de her türlü maddi imkanı sağlayacağız.

Ailelere haber verdiğimiz anda diğer hattan da bize desteğini esirgemeyen tüm devlet adamlarına bu bilgileri ilettik.

KURTULAN MÜRETTEBAT TÜRKİYE'YE GELİYOR

Nijerya açıklarında kaçırılan Mozart gemisinden kurtarılan 3 mürettebat Türkiye'ye getiriliyor.

Alınan bilgiye göre, Gine Körfezi'nde Mozart gemisine düzenlenen baskın sırasında kurtulan Furkan Yaren ve İlhan Süha Tatlıgül ile baskın sırasında yaralanarak tedavisi tamamlanan Bahadır Yeşilalan, Gabon'un başkenti Librevil'den İstanbul'a gelecek uçağa binecek.

Yarın Librevil-İstanbul seferini yapacak THY'ye ait uçağın 30 Ocak Cumartesi saat 03.30'da İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Türk mürettebatlı gemiye korsan saldırısı: 1 kişi hayatını kaybetti 15 personel kaçırıldı



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 29.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TCS Denizcilik
 DEEP Maritime
 SEFER Chartering
 SAAT VE SAAT
 ULUSOY Denizyolla..
 PASİFİK Gemi Onar..
 BEYTUR Turizm
 ALİDAŞ Liman İşle..
 ERCAN Denizcilik
 ZİRVE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim