Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Jale Kaptanların hizmet aşkı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde denizcilik sektörünün duayenleri olan bilinen Jale kardeşler, 25 yıldan bu yana hizmet veriyor. Jale kardeşlerden Eşref Jale (61), Fatih Jale (60) ve Engin Jale (56), dedelerinin 1905 yılında başlattığı denizcilikte, babalarından aldıkları bayrakla sektörde ilçenin lideri olarak bu mesleği üç kuşaktır sürdürmeleriyle tanınıyorlar.



Ayvalık' ta yaz sezonunda günü birlik adalar gezilerine 3 ayrı tekne ile çıkan Jale kardeşler, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan yaz sezonu her gün seferlerini sabah saat 08.30 ve Ayvalık'tan dönüş saat 18.00'de sürdüren firma sahibi kardeşler kış sezonunda ise, sadece haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günlerinde Ayvalık'tan saat 17.00 de yine karşılıklı olarak sürdürdüklerini belirttiler

"Deniz taşımacılığı, dedemiz Eşref Jale'den babamız Ali Jale'ye ve de ardından bizlere kalan mirastır" diye konuşan Jale kardeşlerin ailesi, mübadele döneminde Girit adasından gelerek Ayvalık'a yerleştiğini belirtiyorlar.

Jale kardeşler, "Hizmet bizler için çok önemlidir, özellikle yaz sezonunda günü birlik seferlerimizde turlarımıza katılanlar sonrasında yine bizi arıyorlar, işte bunun nedeni, bize duyulan güven ve memnuniyettir. Bizler kardeşler olarak adeta denize aşığız. Bu yüzden de denizden kazandığımızı denize yatırım yaparak bu başarıyı sağladığımıza inanıyoruz. Cunda adasında ki tersanemizde gemi inşaat mühendisleri denetiminde firmamızın filosunu her geçen gün arttırmaya gayret ederken, aynı zamanda mevcut gemilerimizin bakım ve onarımlarını da burada yapıyoruz. Dedemizin 1905 yılında başlattığı deniz taşımacılığını bizden sonrada çocuklarımız sürdürmeye kararlılar'' şeklinde konuştular.

AYVALIK'TA DENİZ TAŞIMACILIĞININ ÖNCÜLERİ

Ayvalık'lı deniz işletmeciliğinin duayenlerinden olan Jale kardeşler, aile şirketi olan firmalarıyla Yunanistan Midilli Adası ile Ayvalık arasında adeta mekik dokuyorlar. Jale kardeşler yolcu taşımacılığının yanı sıra Midilli-Ayvalık arasında çeşitli ticari malların taşımacılığını da yapıyorlar. Dev feribotlarıyla otomobil ve kamyonetleri de taşıyarak iki ülke arasında ticaretin yanı sıra barış elçiliği görevini de üstlenmiş görünen Jale kardeşlerden Fatih Kaptan, "Kış aylarında bile Midilli ayrı güzel ve görülmeye değer, Ayvalık iklimi ile aralarında fark yok. 1,5 saatlik yolculuktan sonra yolcularımızı güven ve huzur içinde ada ya ulaştırıyoruz. Özellikle Perşembe günleri yunan halkı Ayvalık pazarına alış veriş için akın etmektedirler'' diye konuştu.

Kaynak: Medya73
Eklenme tarihi: 28.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PİRANA Dalış Ltd...
 KLAS Gemi acental..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 ORIENT Shipping C..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 NOSA Den. Loj. It..
 BODUROĞLU Denizci..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 ULUSAL Denizcilik
 AYKIN Deniz Nakli..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim