Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
10 bin tonluk yüzer havuz TSK’nın hizmetinde
Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuzu hizmete girdi. Yüzer havuz, beklenen maliyetin neredeyse yarı fiyatına ve belirlenen sürenin yarısında hizmete alındı.

Yüzer Havuz, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile diğer yetkililerin katıldığı İzmir Tersanesi Komutanlığındaki törenle hizmete girdi.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende havuz hakkında İzmir Tersanesi Komutanı tarafından bilgi verildi.

'Ordumuzu yerli ve milli silah sistemleriyle buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında yerli ve milli savunma sanayiinin öneminin daha da ortaya çıktığını belirtti.



Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin etki ve ilgi alanının her geçen gün genişlediğini, Türkiye’nin uluslararası alanda bir özne hâline geldiğini ifade eden Bakan Akar, “Fedakar ve kahraman ordumuzu yüksek teknoloji ürünü yerli ve milli silah sistemleriyle buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu gayretlerimizin meyvelerini de toplamaya başladık” diye konuştu.

'Türk yapımı silahların etkinliği, yakın zamanda Azerbaycan'da görülmüştür'

Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan piyade tüfeğinin dahi yurt dışından tedarik edildiğini hatırlatan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Artık milli piyade tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, İHA’larımızı, SİHA’larımızı, fırtına obüslerimizi, ÇNRA’larımızı, ATAK helikopterlerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz.

Bugün Silahlı Kuvvelerimiz yerli ve milli imkânlarla üretilen harp silah, araç, gereç ve mühimmatı etkin bir şekilde kullanarak sahada büyük başarılar elde etmiştir ve etmektedir.

Türk yapımı silah sistemlerinin etkinliği, yakın zamanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde de en açık şekilde görülmüştür.”



Kamu özel sektör iş birliğinin güzel ve başarılı bir örneği

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuzun hizmete girmesiyle gemi inşa alanındaki çalışmaların ve kapasitenin bir adım daha ileriye taşındığını vurgulayan Bakan Akar, yüzer havuzun önemli katkılarda bulunacağına yönelik inancını dile getirdi.

Bakan Akar, “Hizmete giren yüzer havuz; kamu, özel sektör iş birliğinin güzel ve başarılı bir örneğidir” dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Akar, Havuz Hizmete Giriş Belgesi’ni Havuz Komutanı Deniz Yarbay Özgür İkiz’e verdi. Yarbay İkiz’in belgeyi ant içerek teslim almasının ardından Bakan Akar ve Komutanlar beraberindekilerle kurdeleyi keserek havuzu hizmete açtı.

Yarı fiyat yarı zaman

Törenin ardından Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi havuzu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Beklenen maliyetin neredeyse yarı fiyatına ve belirlenen sürenin yarısında hizmete alınan yüzer havuz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının önümüzdeki dönemde envantere alacağı platformlara da hizmet verebilecek.



10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuz 175,60 metre uzunluğunda ve 35,54 metre iç genişliğinde. 1 saat içinde dalabilen veya kaldırabilen havuzda 2 adet elektro hidrolik tip seyyar hareket edebilen vinç bulunuyor.





Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 22.02.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOCA Denizcilik v..
 AKSU Su Dağıtım T..
 ONURHAN Denizcili..
 TEXPERT Teknoloji..
 IDE Yachting
 SARIOĞLU Denizcil..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 TRANSPASİFİK deni..
 EMİROĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim