Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz otobüsü yük gemisine çarptı
Bandırma-Yenikapı seferini yapan deniz otobüsü, Küçükçekmece açıklarında hareket halindeki gemiyle çarpıştı.

Katamaran tekne tipi, 42,9 metre boyunda, 12,4 metre genişliğindeki Mehmet Reis, bugün saat 15.30'da Bandırma'dan hareket etti. İçindeke 350 yolcunun bulunduğu Mehmet Reis, saat 18.00, ticari gemi New Breeze ile karşılaştı. Sol tarafından hasar oluşan İstanbul Deniz Otobüsleri'ne (İDO) ait Mehmet Reis'te iki yolcunun ayakları kırıldı, bir yolcu kalp krizi, toplam 20 kişi yaralandı. Mehmet Reis, içindeki yaralılar ve hasta ile birlikte yoluna devam etti.

Mehmet Reis, saat 18.30'da Yenikapı İskelesi'ne yanaştı. Yaralı anne ile kızı ile kalp krizi geçiren yolcu hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. 15 kişi ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. 4 kişinin tedavisi ise sürüyor.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, “Mehmet Reis, İstanbul'a yaklaşırken bir yük gemisiyle çarpıştı. Kaptan durumu acil operasyon merkezimize iletti. Hemen acil eylem planına geçtik. Deniz otübüsünde hemen araştırma yapıldı. Hareket ettiği belirlenince yolcuların güvenliği için deniz otobüsünün hızlı bir şekilde seyrini devam etmesi kararı verildi. Tüm yolcular Yenikapı İskelesi'nde hemen tahliye edildi ” dedi.

Singapur'da 2007 yılında inşa edilen 449 yolcu kapasiteli Mehmet Reis, 28 Mart 2008’de Orhan Gazi Hızlı Feribotu ve Murat Reis Deniz otobüsü ile beraber hizmete girmişti.

İDO'DAN DENİZ KAZASI AÇIKLAMASI

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesi yaşanan deniz kazası ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

" Bandırma - Yenikapı seferini yapan Mehmet Reis 11 isimli deniz otobüsü ile Malta bandıralı New Breeze isimli ticari yük gemisi arasında çatışma meydana gelmiştir. 15.30'da Bandırma'dan 358 yolcusu ile hareket eden Mehmet Reis isimli deniz otobüsü Küçükçekmece açıklarında muhtelif dondurulmuş narenciye taşıyan New Breeze isimli Malta bandıralı ticari yük gemisi ile çatışma yaşamıştır. Maddi hasarın meydana geldiği kazada 2 yolcu hafif şekilde çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Nedeni henüz belirlemeyen olay sonrası 358 yolcusuyla sahil güvenlik botu eşliğinde kendi imkanlarıyla Yenikapı'ya yanaşan deniz otobüsünde bulunan yaralı yolcular ambulansla Fatih'teki Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı.

18.30 sıralarında Yenikapı'ya yanaşan deniz otobüsünde ilk belirlemelere göre maddi hasarın oluştuğu tespit edildi.

Mısır'ın Abu Kir limanında hareket eden New Breeze isimli Malta bandıralı Ukrayna'nın Oddesa limanına muhtelif dondurulmuş narenciye taşıdığı bildirildi. Tespit çalışmalarının ardından kaza hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir."


Eklenme tarihi: 30.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATN DENİZCİLİK SA..
 İSKENDERUN Deniz..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 ALGEM Denizcilik
 ÜÇEL Denizcilik A..
 TEKNOMARİN Denizi..
 MARDES Gemi
 ER-MAR Denizcilik..
 BEKIR SENGUL Ship..
 FURKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim