Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Çinli kaptan aldığı cezayı duyunca mahkemede bayıldı
Zonguldak'ta Ağustos 2020'de bir geminin omurga kısmına sonradan monte edilen tankta 60 milyon TL değerinde 31 kilo kokain ele geçirildi. Tutuklu yargılanan kaptan Guangjian Xu ve ikinci kaptan Kaibo Wu 30'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar kendisine tercüme Guangjian Xu, baygınlık geçirdi.



İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 23 Ağustos 2020 tarihinde, kuru yük gemisiyle Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki limandan ülkeye kokain sokulacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Kolombiya’dan aldığı kömürü ilçeye getiren Çin bandıralı gemiye yapılan baskında, geminin omurga bölümünün dış tarafına sonradan monte edilen tankta 31 kilo 279 gram kokain ele geçirildi.

Piyasa değeri 60 milyon TL olan kokainle ilgili gözaltına alınan Çin vatandaşları gemi kaptanı Guangjian Xu, ikinci kaptan Kaibo Wu, baş mühendis Junjie Zhang tutuklandı. Operasyon anının polis kamerasına da yansıdığı görüntülerde, geminin omurga kısmına sonradan monte edilen tankın dalgıçlarla kaynak makinesiyle sökülmesi ve ele geçirilen kokainler yer aldı.

Tutuklu 3 sanık hakkında ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme’ suçundan dava açıldı. Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Guangjian Xu, Kaibo Wu, Junjie Zhang ve avukatları katıldı.

SAVCI BERAATLERİNİ TALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaasında toplanan tüm deliller ve suçun işleniş biçimi kapsamında gemiden iştirak olmadan bu işin yapılamayacağı düşünülse de sanıklardan birinin bu işe iştirak ettiğinin tespit edilememesi nedeniyle sanıkların beraatlerini talep etti.

Mütalaanın ardından tercüman eşliğinde ifadesi alınan gemi kaptanı Guangjian Xu, çalışanların ve hiçbirinin bu işin içinde olmadığını söyleyerek, “Mantık olarak eğer iş birliği yapan biri olsaydı karşıda bir tedirginlik ya da çoktan kaçmış olurdu. Biz sabah 08.00’den 12.00’ye kadar polislerin arama yapmasına sonuna kadar yardımcı olduk. Ben hayatım boyunca böyle işlere bulaşmadım. Özgür kalmak istiyorum. Adil bir karar olacağına inanıyorum” dedi.

İkinci kaptan Kaibo Wu ise sabıka kaydı bulunmadığını belirterek, “Gemide çalışmak çok zor. Maaş durumumuz iyi olduğu için ailemizin ve akrabalarımızın sorumluluğunu üstlenmekteyiz. Bir gidişte birkaç ay evden uzak oluruz. Hayatımız boyunca mesleğimiz nedeniyle ailemizi ve memleketimizi özleyerek geçiriyoruz. Pandemide bu süreçler zaten uzun sürmekteydi. Bir tek bu olaydan dolayı ailemden uzak kaldım. Gerçekten özgür bir şekilde aileme kavuşmak istiyorum” diye konuştu.

Baş mühendis Junjie Zhang ise kendisi ve iş arkadaşlarının suçsuz olduğunu ifade ederek beraatini talep etti.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI, KAPTAN BAYGINLIK GEÇİRDİ

Mahkeme heyeti, sanıklardan gemi kaptanı Guangjian Xu ve ikinci kaptan Kaibo Wu’nun üzerine atılı suçu işlediklerine karar vererek 30’ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Baş mühendis Junjie Zhang’ın ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Tercümanın kararı çevirmesinin ardından kaptan Guangjian Xu, gözyaşlarını tutamadı. Rahatsızlanan Guangjian Xu, baygınlık geçirdi. Çağırılan sağlık ekipleri, Guangjian Xu’ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- 60 milyon liralık kokain ele geçirilen geminin Çinli kaptanı ve 2 personeli hakim karşısında





Kaynak: Sözcü (DHA)
Eklenme tarihi: 11.03.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INTERGLOBAL Deniz..
 STARLINE
 PASİFİK Denizcili..
 İDÇ Denizcilik
 KOPUZ Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
 A1 Denizcilik
 GRUP İSTANBUL
 FURKAN Denizcilik
 YALTUR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim