Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Tayvan firması 1,5 milyar dolarlık gemi siparişi verdi
Tayvan merkezli Wan Hai Lines, 2021'in başında verilen 500 milyon dolarlık siparişlerinin ardından, yeni inşa siparişlerine 1 milyar dolar daha yatırım yapıldığını açıkladı.

Tayvan merkezli Wan Hai Lines, filo yenileme ve genişletme programına devam ediyor. Şirket, 2021'in başında verilen 500 milyon dolarlık siparişlerinin ardından, yeni inşa siparişlerine 1 milyar dolar daha yatırım yapıldığını açıkladı.



1965 yılında Tayvan'da kurulan, Japonya ve Güneydoğu Asya'da faaliyet gösterip ağırlıklı olarak tomruk taşıyarak başlayan şirket, 1970'lerden itibaren Asya genelinde ve uluslararası düzeyde hizmetlerini genişletti. Daha sonra konteyner taşımacılığına geçerek 2004 yılına kadar, 90.000 TEU'nun üzerinde kapasiteye sahip 66 konteyner gemisi işleten dev bir şirket haline geldi. Şirket bugün, 218.600 TEU'nun üzerinde kapasiteye sahip 75 konteyner gemisinden oluşan bir filoya sahip.

Son siparişin değerinin 1 milyar dolar

Güney Kore merkezli bir gemi inşa şirketine verildiği açıklanan son siparişin değerinin 1 milyar dolar olduğu bildirildi. Şirketin en büyük gemileri olacak, her biri 13.000 TEU kapasiteli dokuz geminin inşa edileceği detaylar arasında yerini alıyor. Ocak 2021'de Wan Wai, on iki yeni inşa 3.013 TEU gemi için Japan Marine United Corporation ile sözleşme yapmıştı. Teslimatın Ekim 2022'de başlaması bekleniyor. Bu siparişin değeri 565 milyon dolar olarak belirtilmişti.

Yeni siparişlere ek olarak şirket ikinci el piyasasında da agresif seyretti. Şirket, yılın başından bu yana, 4.000 ila 6.000 TEU arasında dört konteyner gemisi satın aldığını duyurdu. Şirket, bu satın almalar için 85,5 milyon dolar harcandığını bildirdi. 2020'de Pacific International Lines'tan satın alınan iki neo-Panamax tipi gemi de dahil olmak üzere şirket toplamda ikinci el pazardan 11 gemi satın aldı.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 16.03.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 ERCAN Denizcilik
 EUROTRADE
 MFS Line
 ALESTA Denizcilik
 UMDE Denizcilik
 İBC GÜLER
 CATONI Deniz İşle..
 TEMEL REİS Shippi..
 ORIENT Shipping C..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim