Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanlar Singapur Boğazı'nda üç gemiye saldırdı
Deniz haydutları geçen hafta Singapur Boğazı'nda dört günlük bir süreçte üç ayrı gemiye saldırdı.

Asya'daki Gemilere Karşı Korsanlıkla ve Silahlı Soygunla Mücadele Bölgesel İşbirliği Anlaşması (ReCAAP) Bilgi Paylaşım Merkezi (ISC) tarafından 11 Nisan pazar günü yapılan açıklamaya göre deniz haydutları geçen hafta Singapur Boğazı'nda dört günlük bir süreçte üç ayrı gemiye saldırdı.



Bir denizciyi başından yaraladılar!

8 Nisan'da Trina Oldendorff isimli dökme yük gemisine saldırıp başarıyla gemiye çıkan korsanların yardım çağırmak için bağıran bir denizciyi başından yaraladığı belirtildi. Gemiye gizlice çıkıp makine dairesine sızan bıçaklı korsanlar mürettebat tarafından tespit edildiğinde Trina Oldendorff isimli dökme yük gemisinin Endonezya Tanjung Pergam yakınlarında seyrettiği açıklandı. Korsanların mürettebat üyesini yaraladıktan sonra paniğe kapılarak gemiden kaçtığı açıklandı.

ISC'den yapılan açıklamada; ''Kaptan hiçbir şeyin çalınmadığını ve mürettebatın güvende olduğunu açıkladı." ifadeleri kullanıldı. Olayın ardından Singapur Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Deniz Güvenliği Görev Gücü (MSTF), Singapur Sahil Güvenlik, Malezyalı ve Endonezyalı yetkililere haber verildiği açıklandı.

Motor yedek parçaları çalındı!

İkinci olay aynı gün sabah saat 05.50'de meydana geldi. Harrisburg isimli petrol tankerine aynı bölgede 2 korsan gizlice bindi. Alarm verildi ve ancak gemide yapılan aramada, yetkililer olay yerine varıncaya kadar korsanların gemiden indiği anlaşıldı. Diğer bir olayın 11 Nisan günü meydana geldiği, dökme yük gemisi Pantazis L'ye 4 korsanın çıktığı belirtildi. Gemi kaptanı Singapur Gemi Trafik Bilgi Sistemi'ni ve Singapur Sahil Güvenlik'i bilgilendirdi. Daha sonra yapılan aramalarda korsanların izine rastlanmadı ancak motor yedek parçalarının çalındığı bildirildi.

Singapur Boğazı'nda başka olayların meydana gelme olasılığı var!

Ocak-Nisan 2021 arasında Singapur Boğazı'nda toplam 10 olay bildirilirken, bölgedeki korsanlık vakaları geçen yıl 34 olay ile son beş yılın en yüksek seviyesini gördü. ReCAAP, Endonezya Donanması'nın 21 Şubat'ta bölgede beş faili tutuklandığını kaydetti. ReCAAP; "Bu son olayların failleri tutuklanmadığından, Singapur Boğazı'nda başka olayların meydana gelme olasılığı vardır. Tüm gemilere daha fazla dikkat göstermeleri, ekstra ihtiyati tedbirler almaları ve tüm olayları derhal en yakın kıyı devletine bildirmeleri tavsiye edilir." dendi.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 15.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEMTAŞ Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 FAAL Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 HACI ŞABAN ZORER ..
 ATLAS Gemicilik v..
 REKA Denizcilik
 BEYKİM Petrolcülü..
 ERC Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim