Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemide satılık muhteşem rezidans
Güney Kore ve ABD'li gemi üreticileri 'dünyanın en lüks gezer oteli'ni yapmak için kolları sıvadı. 2012'de yapımına başlayacak olan Utopia (Ütopya) adlı geminin güvertesindeki milyon dolarlık daireler bu ay satışa başlıyor. Utopia'daki 199 rezidanstan birinin sahibi olmanın bedeli 3.7 ila 26 milyon dolar arasında değişiyor.

Utopia, Hyundai Heavy Industries'den sonra dünyanın en büyük ikinci gemi üreticisi olan Güney Koreli Samsung Heavy Industries ve ABD'li Utopia Residences'ın ortaklığının bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Büyüklüğü, geçen ay okyanusa açılan dünyanın en büyük yolcu gemisi Oasis of the Seas'ın yarısı kadar olan yolcu gemisinin toplam maliyetinin ise 1.1 milyar dolar olacağı düşünüyor. Ancak Utopia'yı Oasis of the Sea'tan ayıran en önemli özellik, içindeki lüks rezidanslar.

TÜRKLER DE İSTİYOR

Rezidans sahipleri dünyanın hemen her yerinde yazlık bir eve sahip olmanın keyfini yaşayacak. Gemi, Dubai Dünya Kupası, Cannes Film Festivali, Monaco Grand Prix'si, Olimpiyatlar, Sidney'de Yeni Yıl Kutlamaları gibi etkinliklere de uğrayarak rezidans sahiplerinin dünyanın en önemli spor ve kültür olaylarına tanık olmasını sağlıyor.

Türkiye'den de ünlü bir ailenin rezidanslardan almak istediğini ancak isimlerini gizli tuttuğunu söyleyen Utopia Residences Başkanı David Robb, gemide, lüks butiklerin, mücevher mağazalarının dışında kumarhane, kütüphane, gece kulübü, sanat galerisi, açık ve kapalı yüzme havuzları, jimnastik kulübü, sinema ve restoranlar da bulunduğunu söyledi.

Üst güvertelerde yüzme havuzları, sinema ve restoranlar yer alırken, 7 güverte tamamen rezidanslara ayrılmış durumda. En altta ise konaklanan limana göre geceliği 500-2 bin dolar arasında değişen lüks otel odaları var.

Adını Yunanca'dan alan ve aslında var olmayan, tasarlanmış olan ideal toplum ve devlet şekli anlamına gelen 'Utopia' (Ütopya) insanın ancak hayallerini süsleyecek bir gemiyle vücut buldu. Platon'dan Thomas More'a kadar birçok ünlü filozof, eserlerine konu etti. Şimdi lüks bir gemide lüks rezidansların markası olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 05.02.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CİHAN Gemi Elektr..
 INTERGLOBAL Deniz..
 TEB Denizcilik
 ORTAK Denizcilik
 ALASONYA Denizcil..
 MAKSİMUM Denizcil..
 AKMAR Denizcilik
 KONVOY Denizcilik
 RABİA Denizcilik
 HACIBEKİROĞLU Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim