Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yunan ve Fransız gemilerinden kıta sahanlığı ihlali
Yunanistan ve Fransa, Doğu Akdeniz'de ihlal girişiminde bulundu. Yunan Deniz Kuvvetleri refakatindeki bir Fransız gemi için, Türk Kıta Sahanlığı içinde araştırma NavTex'i yayınlandı. Türkiye duyuruyu, karşı bir NavTex yayınlayarak geçersiz kıldı.

Yunan Deniz Kuvvetleri refaketindeki Fransız araştırma gemisi, Türk kıta sahanlığını ihlal teşebbüsünde bulundu. Türkiye’nin karşılık vermesiyle gemi, Türk Kıta Sahanlığı'ndan uzaklaştı.

İhlal girişimi Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara ziyareti sırasında oldu. Yunan Deniz Kuvvetleri Oşinografi Dairesi bir NavTex ile Fransız L’Atalante gemisinin, 15-18 Nisan tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de Girit Adasının Güneydoğusunda bilimsel araştırmalar yapacağını duyurdu.

Türkiye derhal karşı bir NavTex yayınladı. Yunan NavTex’inde belirtilen deniz sahalarının bir bölümünün türk kıta sahanlığı içinde bulunduğunu, Bu nedenle bölge için NavTex yayınlama yetkisinin Türkiye’ye ait olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin NavTex’ine rağmen Fransız gemi, Yunan fırkateyninin refakatinde izinsiz bir şekilde Türk Kıta Sahanlığına girdi. Yunan basınına göre, bölgede bulunan Türk fırkateyni, her 2 gemiyi de Türk Kıta Sahanlığı içinde bulunuyorsunuz. Bölgeyi terkedin" diye uyardı.

Fransız ve Yunan gemileri bir süre dirense de, daha sonra bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı. L'Atalante bilimsel araştırmalarını Türk Kıta Sahanlığı dışında sürdürdü.

Büyükelçiler Dışişleri'ne çağrıldı

O provokasyonun diplomatik takibi de yapıldı. Cuma günü iki ülkenin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Gerekli girişimlerde bulunuldu.

ATİNA, SİLAHLANMA HEDEFİNİ DE BÜYÜTÜYOR

Fransa'ya 12'si kullanılmış, 6'sı da yeni olmak üzere toplam 18 adet Rafale savaş uçağı sipariş veren Yunanistan, aynı tipte 6 uçak daha satın alma niyetinde.

Yunanistan'ın Fransa'dan sipariş ettiği toplam 18 Rafale uçağının maliyeti 1.9 milyar Euro. Toplam sayının 24'e çıkarılması durumunda Yunanistan Fransa'ya 800 milyon Euro daha ödeyecek.




Kaynak: CNN + TRT
Eklenme tarihi: 19.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Ayar çekmek
Geçen hafta Yunanistan dış işleri bakanı Türkiye ziyareti sırasında Türkiye Akdeniz'de yanlış yapıyor diyerek postasını koydu üstelik canlı yayında.Vah vah dış işleri bakanlığım.

Yazan: Yavuz akyol - 19.04.2021 21:07:32




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EFYA Denizcilik N..
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 MARİN Römorkör ve..
 AKDEN Denizcilik ..
 YELKEN Denizcilik
 ISKOMARINE Denizc..
 BAKAN Denizcilik
 ARMADOR Denizcili..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim