Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kayıp denizaltı 850 metrede bulundu!
Endonezya'da kaybolan denizaltıya ait ilk parçanın bulunduğu bütün dünyaya 'son dakika' koduyla duyuruldu.

Bali Adası'nın 100 kilometre açığında Çarşamba günü kaybolan Endonezya Donanması'na ait 1981 yapımı Nanggala denizaltısında 53 asker bulunuyordu.

Endonezya ordusunun arama operasyonu başlatmasıyla bütün dünya Bali Adası'nın kuzey sahillerine kilitlendi. Avustralya ve Malezya'nın yanı sıra ABD'de de arama çalışmalarına destek verdi.



Savaş gemileri suyu tararken havalanan uçaklardaki askerler de dürbünlerle okyanusu izledi. Denizaltının dalış yaptığı bölgede petrol sızıntısı ortaya çıktı.

Alman üretimi KRI Nanggala-402 denizaltısı en fazla 250 metre derine dalabiliyordu. Denizaltıdan alınan son sinyal ise, yaklaşık 600 ila 700 metre derinlikteydi.

Denizaltının daha derine inmesinden korkulurken, bugün arama kurtarma ekipleri denizaltıya ait olduğu sanılan ilk enkaz parçasına ulaştı.

ANINDA DÜNYADA SON DAKİKA OLDU

Reuters haber ajansı, denizaltının okyanusun 850 metre altında tespit edildiğini 'acil' koduyla dünyaya geçti. Endonezya donanması, denizaltı mürettebatının kurtarılması için operasyon başlattı.

Resmi açıklamada kayıp denizaltıdaki oksijenin bu sabah itibariyle bittiği belirtildi ve henüz mürettebatla bir irtibat kurulmadığı aktarıldı.



Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Yudo Margono, torpido doğrultma aparatı, soğutma borusu sargısı, su altı gözlem borusu yağı ve seccade parçalarının yanı sıra başka maddeler de bulunduğunu söyledi.

Bu parçaların kayıp denizaltına ait olduğunu düşündüklerini ifade eden Margono, bölgede 10 deniz milini kapsayan alanda başka bir gemi olmadığını vurguladı.

Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Yudo Margono, denizaltının 72 saat yetecek oksijene sahip olduğunu belirtip eklemişti: "Cumartesi günü yaklaşık saat 15'e kadar vaktimiz var. Umarım daha önce onlara ulaşırız."

Bali Adası açıklarında derinliğin bin 500 metreye kadar ulaştığı ifade ediliyor. Avustralya Denizaltı Enstitüsü basın sözcüsü Frank Owen, kurtarma sistemlerinin 600 metre ve daha derinine inebildiğini söylüyor.

Owen'ın verdiği bilgiye göre, ancak mini denizaltı olarak nitelendirilen bu sistemler 600 metrenin altında pompa çalıştırma gibi bazı fonksiyonları yok ve dolayısıyla insan kurtarmada yetersiz kalıyorlar.

1 YIL SONRA 20 KİLOMETRE UZAKLIKTA

KRI Nanggala-402'den son haber alınan bölgenin derinliği, arama kurtarma çalışmalarının zorluğu açısından 2017 yılında Arjantin donanmasına ait denizaltısını akıllara getiriyor.

Kasım 2017’de Güney Atlantik Okyanusunda seyir halindeyken 44 kişilik mürettebatıyla kaybolan ARA San Juan askeri denizaltısı, bir yıl sonra okyanusun 907 metre altında tespit edilmişti.

Kayıp Arjantin denizaltısı, dalışa geçtiği bölgeden sadece 20 kilometre uzakta bir kanyonun tabanında tespit edilmişti.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Kayıp denizaltıda oksijen bitti, 53 denizcinin hayatından ümit kesildi





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 26.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RTS Denizcilik Sa..
 BERGEN Denizcilik
 DADAYLILAR
 DENİZ-AY Denizcil..
 İÇDAŞ A.Ş.
 TAN Tanker
 YANARTAS Travel A..
 ALFA tanker & ACM..
 AR-GAZ
 GENTA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim