Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yalova'da 3 tersanenin faaliyeti durduruldu
Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında bir taraftan müsilaj temizleme çalışmasını sürdüren Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü diğer yandan da arıtma ve sanayi tesislerini de denetliyor.

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz yapılan denetimlerde 12 tesise toplam 763 bin 623 TL idari para cezası uygulandığını, 3 tersanenin ise faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Marmara Denizi Eylem Planı Yalova’da Yalova Valisi Muammer Erol Başkanlığındaki komisyon tarafından titizlikle uygulanıyor. Çalışmalar ise Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor. Bu kapsamda müsilaj temizleme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Müsilaj temizlik verilerini an be an kamuoyu ile paylaşan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz, “İlimiz genelinde müsilaj temizleme çalışmaları devam etmektedir. Müsilaj birikme alanları ve yoğunluk durumuna göre tespit edilen noktalarda temizleme çalışmaları yapılmaktadır. İlgili Belediyeler kendi sınırlarındaki temizlik çalışmalarını yürütmekte ihtiyaç halinde İl Müdürlüğümüzce temin edilen ekip ve ekipmanlar ile temizlik çalışmalarına destek verilmektedir. Ağırlıklı olarak Yalova Merkez, Taşköprü ve Altınova'da müsilaj görülmesi nedeniyle bu bölgelerde temizlik çalışmaları yapılmaktadır. Temizlik çalışmaları denizden temizleme gemileri, karadan ise vidanjörler pompalar ve temizleme kürekleri ile yapılmaktadır. İhtiyaç halinde bariyerlerde kullanılmaktadır” dedi.

Bin 473 m3 Müsilaj temizlendi

Halk arasında, “Deniz Salyası” olarak adlandırılan Müsilaj’ın temizlik rakamlarını da paylaşan Yılmaz, “Taşköprü bölgesinde, İDO İskelesinden 55 m3, Taşköprü AKSA önünden 28 m3 olmak üzere toplamda 83 m3 Müsilaj temizliği yapılmıştır. Marmara Hepimizin slogani ile başlatılan Marmara Denizi temizlik çalışmaları kapsamında bugün toplanan 83 m3 ile beraber toplanan toplam Müsilaj miktarı 1478 m3 olmuştur” diye konuştu.

5 ekip denetimleri sürdürüyor

Sadece Müsilaj temizliği ile kalınmayarak arıtma tesisleri ve sanayi kuruluşlarının da denetlendiğini hatırlatan Yılmaz, “Marmara Denizinde ortaya çıkan Müsilaj nedeniyle Temizlik çalışmalarının yanında Çevre Kanunu kapsamında çevre denetimleri de diğer illerden gelen takviye denetim ekipleri ile beraber hızlanarak devam etmektedir. Bu kapsamda 5 ekipten oluşan 20 personel ile İlimizde bulunan fabrika, tersane, otel, motel, tatil sitesi vb. tüm yerler denetlenmektedir. Denetimlerimiz ve atıksu numune alımları gece saatlerinde de devam etmektedir. Şu an itibarıyla toplamda 129 denetim gerçekleştirilmiş, 23 atıksu numunesi alınmıştır. Denetimlerimizde sadece atıksu denetimleri yapılmamakta Çevre Kanunu kapsamında kalan tüm konularda denetim gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan denetimlerde ihmali görülen 12 tesise toplam 763 bin 623 TL idari para cezası uygulanmış, 3 tersaneye de faaliyet durdurma yapılmıştır” şeklinde konuştu.





Kaynak: yalovamiz.com
Eklenme tarihi: 22.06.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERPINA Denizcili..
 EN-KO Denizcilik ..
 GÜRMAR Denizcilik..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 ALTERNATİF Denizc..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 SMARİNE Elektrik
 AYANOĞLU Denizcil..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 GÜRDENİZ Deniz na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim