Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dünyanın en işlek limanında uzaktan kumanda römorkör testi
Gemilerin otonom ve uzaktan kontrolünü geliştirme çabaları, teknolojinin kullanılabilirliğinin kanıtlandığı bir zeminde, işlek limanlara ve deniz yollarına daha fazla odaklanılarak genişletilirken, Keppel Offshore & Marine'in Singapur tersanesi ile çalışan teknoloji şirketi ABB Singapur'da uzaktan kumanda ile kontrol edilen bir römorkör test etti.



Yakın zamanda, Keppel Offshore & Marine'in Singapur tersanesi ile çalışan teknoloji şirketi ABB, Singapur'da uzaktan kumanda ile kontrol edilen bir römorkörü test etti. Şirketlere göre dünyanın en işlek limanlarından biri olan Singapur, teknolojinin kullanılabilirliğinin kanıtlanması için seçilebilecek en zorlu sahalardan biriydi.

Römorkörün limanda uzaktan kontrol edildiği test, Denizcilik ve Liman Başkanlığı'nın Denizcilik İnovasyon Laboratuvarı'ndaki bir trafik kontrol merkezinden gerçekleştirildi. Şirketler, Singapur'da bir römorkörün joystick ile uzaktan kumanda edildiği testte, dijital çözümler yardımıyla çekme/itme operasyonlarının artan güvenlik ve verimliliğini temsil ettiğini vurguladı.



ABB Marine & Ports Ceo'su Juha Koskela, "Keppel ile yakın işbirliği içinde otonom denizciliğe yönelik önemli bir adım attığımız için gururluyuz. Bu teknolojinin amacı, kritik dönemlerde ve yoğun zamanlarda deniz operasyonlarının genel güvenliğini ve verimliliğini artırmaktır. yapılan bu test ile ayrıca, otonom uzaktan kumanda teknolojisinin diğer gemi türlerine de uygulanabileceğini doğrulanmış oldu.'' ifadelerini kullandı.

ABB'nin ve Keppel O & M'nin uzaktan kontrol teknoloji çözümleri, Maju 510 isimli 32 metre uzunluğundaki bir römorkörde uygulandı. ABB Ability Marine Pilot Vision ile donatılan römorköre kurulan sistemin, manevra ve kontrol için gerekli akıllı komutları gerçekleştirirken herhangi bir hatanın önlenmesi üzere dijital farkındalık yaratan sensörlere sahip olduğu belirtiliyor. 2021 yılı sonunda yapılması planlanan projenin ikinci aşamasında ise geminin bir çarpışmayı önlemesi için otonom kaçınma manevraları gerçekleştirmesi bekleniyor.

Aynı zamanda uzaktan kontrol sisteminin, rutin görevler icra edilirken gemideki mürettebata dinlenme fırsatı da sağlayacağı belirtiliyor.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 23.06.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MIRAGE
 MEKE Group
 BABAYLON Hotel
 BİLGİLİ Denizcili..
 İSTANBUL MARİNE P..
 İSTANBUL Denizcil..
 EFOR Denizcilik
 DENİZCİLER Turizm
 MUÇO Yatçılık San..
 LALE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim