Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünya, pandemide Türk tersanelerini tercih etti
Pandemi sürecinde Uzakdoğu ülkelerinde üretimin durması Türk sanayicisine fırsat doğurdu. Salgının en ağır yaşandığı aylarda bile üretimlerini sürdüren Türk tersaneleri süreçten karlı çıkan taraf oldu. Römorkörcülük ve kılavuzluk faaliyetlerinin yanı sıra gemi inşa sektöründe de lokomotif şirketlerden biri olan UZMAR da pandemi döneminde artan siparişler nedeniyle yeni yatırımlara hız verdi. Romörkör ve iş botu konusunda dünyanın en önemli üreticilerinden biri olan UZMAR, 2020’de inşasına başladığı ilave tesisleri ile kapasitesini yüzde 95 artırırken, aynı zamanda kalitesini yükseltip, teslimat süresini kısalttı. Tersane, aynı anda 25’ten fazla ve daha büyük tonajda deniz araçları inşa edebilecek imkana kavuştu.



SALGINDA SİPARİŞLER ARTARAK DEVAM ETTİ

Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan UZMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Altuğ '' ''Salgını aslında iki şekilde değerlendirebiliriz. Birincisi salgının başlangıcı ve gelişimi. İkincisi ise salgının global bir gerçek haline gelmesi. İki durumu da incelediğimizde, ilk başlarda özellikle gemi inşa sanayinde bir şok etkisi oluştuğunu gözlemliyoruz. Türkiye gemi inşa sanayi özellikle Çin üretimlerinden çok etkilenmektedir. Salgının orijini Çin olduğu için Türkiye bu dönemde birçok sipariş aldı. Salgının da iyi yönetilmesiyle birlikte bu siparişlerimiz artarak devam etti. Yine salgının gelişerek etkilerinin tüm dünyada görülmeye başlanmasıyla ikinci aşamasına geçtik. Salgının üretim ve gemi tiplerine olan etkisi ise daha temiz, daha teknolojik ve yenilikçi gemileri kapsayan taleplerin artması şeklinde ortaya çıktı'' diye konuştu.



TAMİR SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJI VAR

Türkiye gemi inşa sektörünün Asya başta olmak üzere dünya ile fiyat bazında mı yoksa kalite bazında mı rekabet ettiği sorusuna ise Altuğ şu sözlerle yanıt verdi: ''Türkiye'de tersanecilik sektörü 2 milyar dolara yakın büyüklüğe sahip. Rekabette, fiyat ve kalite ikilisinin ortasında bir durumdayız. Türkiye'de 80 civarında yeni gemi inşa ve onarım tersanesi var. Türkiye, çok önemli limanların ve deniz yollarının bulunduğu jeopolitik konumu çok iyi olan bir ülke. Özellikle Avrupa'ya olan yakınlığı ve stratejik konumu bu durumu daha da etkiliyor. Türkiye'de, konteyner terminalleri başta olmak üzere birçok önemli liman tesisleri yer almakta. Aynı zamanda enerji yolları Türkiye'den geçiyor. Bu nedenle özellikle tamir bakım sektöründe Türkiye'nin önemli bir avantajı var. Bunun yanı sıra yeni inşa sektörü var. Yeni inşa maliyetlerinde birçok proje kendi finansmanını sağlamakta. Avrupa'ya daha gelişmiş gemileri satarken karşımıza Çin faktörü çıkmakta. Diğer yandan düşük teknoloji gemilerde rekabet ederken Avrupa'ya olan mesafemizi ve coğrafi konumun avantajlarını kullanabiliyoruz. Ayrıca bazı tersanelerimiz sürat tekneleri, dalış tekneleri, römorkörler, karakol botları gibi spesifik gemiler üzerinde uzmanlaşmış bulunmakta. Bu şirketler dünyadaki ilk 3-4 şirket arasında yer almaktadır.''




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 27.06.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 BLUE DE NIMES
 NEVMAR Denizcilik..
 BATUHAN Denizcili..
 OMSAN Lojistik A...
 GRANMAR Denizcili..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 GLOBUS Uluslarara..
 DERİN Dalgıçlık
 İZMAİL Kumanya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim