Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Dubai'deki Cebel Ali Liman'ında korkunç patlama!
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan Cebel Ali Liman'ında büyük bir patlama yaşandı. Tüm şehirden görülen patlamanın, Cebel Ali Limanı'nda bir gemide bulunan konteynerin infilak etmesinden kaynaklandığı açıklandı.



Birleşik Arap Emirlikleri'nin en önemli ve en işlek limanlarından biri olan ve Emirlik petrollerini taşımak için kullanılan Cebel Ali Limanı'nda büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası kilometrelerce uzaktan bir ateş huzmesi görüntülendi.YANGIN KONTROL ALTINA ALINDISosyal medyada yayılan görüntülere ilişkin açıklama yapan yetkililer, patlamada ölü ve yaralının olmadığını ve çıkan yangının da kontrol altına alındığını açıkladı.

KONTEYNER PATLADI

Dubai Devlet Medya Ofisi ise limanda yer alan bir gemide bulunan konteynerin patlaması sonucu yangın çıktığını açıkladı.BAE'nin en önemli limanlarından olan Cebel Ali Limanı, Dubai kent merkezinin 30 kilometre uzağında yer alıyor.

GEMİ, TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAŞIYORMUŞ

Dubai Sivil Savunma İdaresi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde bulunan Cebel Ali Limanı’nda patlayan konteyner gemisinin temizlik ürünleri taşıdığını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde bulunan Cebel Ali Liman’ında dün bir konteyner gemisinde patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından çıkan yangını sündürmek için itfaiye ekipleri olay yerine sevk edilmişti. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altında almıştı. Patlamada ölü ve yaralı olmazken, gemide bulunan 14 denizcinin güvenli bir şekilde tahliye edildiği öğrenildi.

Patlamanın sebebini tespit etmek için soruşturma devam ederken açıklama yapan Dubai Sivil Savunma Şefi Rashed Al Matroush, “Patlama, temizlik ürünlerinin bulunduğu bir konteyner gemisinde meydana geldi” dedi. Dubai Polisi Başkomutanı Korgeneral Abdullah Khalifa Al Marri ise gemide temizlik ürünleri bulunduğu açıklamasının aksine konteynerlerin 3’ünde patlayıcı maddeler olduğunu söyledi.
15 kilometre uzaklıkta hissedilen patlamanın nedenini belirlemek için soruşturma sürüyor.




Eklenme tarihi: 09.07.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RAYBEN Denizcilik..
 UMAR Denizcilik S..
 İSTANBUL Denizcil..
 MILLENIUM Yachtin..
 IBC Güler Dış Tic..
 MIRAGE
 İNTA Denizcilik
 ESA Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
 KEREMPE Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim