Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Milyonlarca euroluk yüzer daireler
Dünyanın en büyük yatı 9,5 milyon eurodan başlayan fiyatlarla, satılık 39 daire sunuyor. 220 metrelik geminin 2024'te denize indirilmesi planlanıyor.

Somnio isimli yat, Abu Dabi kraliyet ailesine ait olan ve uzunluğuyla dikkat çeken Azzam’dan 40 metre daha uzun olacak. Projeye, cilt bakım şirketi olan Private Formula International’ı kuran ve şu anda sürdürülebilir bir teknoloji grubu olan Somnio Global’ı yöneten ABD’li milyoner Carl Le Souef öncülük ediyor.



Somnio, Latince’de rüya görmek anlamına geliyor. Somnio’yu hem uzunluk hem de hacim olarak dünyanın en büyük yatı olarak konumlandıran proje yöneticileri bu adın Somnio’yu tanımladıklarına inanıyorlar.

ÖZEL ŞARAP MAHZENİ, ÖZENLE SEÇİLMİŞ BİR ROTA

Somnio’daki dairelerin maliyeti yaklaşık 9,5 milyon euro kadar ve sahipleri toplu olarak yıllık bir seyahat programına karar verecek. Yatta 10.000 şişe kapasiteli bir şarap mahzeni ve bir plaj kulübü yer alacak.

Somnio’da sadece 39 daire alıcısına özel özenle seçilmiş destinasyonlardan oluşan ve hiç bitmeyen bir küresel güzergah sunuluyor.

Yolcu gemileri, corona virüsü salgınıyla beraber Mart 2020’de tamamen kapanmaya zorlandı. Özellikle sağlık yetkililerinin kruvaziyer şirketlerinin operasyonlarını sürdürmeleri için katı şartlar belirlediği ABD’de, yeniden faaliyete geçme konusunda hükümetlerle uzun süren müzakereler gerçekleşti ve gemiler uluslararası güzergahlara yelken açmaya daha yeni başladı.

Dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi operatörü Carnival, mayıs ayının sonuna kadar üç ay boyunca 2 milyar dolarlık net zarar bildirmişti.

DENİZDE YÜZEN REZİDANSLAR

Konut gemileri, Norveçli denizcilik devi Knut Kloster’ın, insanların tatil amaçlı kiralayabilecekleri gibi, gemide daire sahibi oldukları bir gemi inşa eden ilk şirket olan ResidenSea’yi piyasaya sürdüğü 2002’den beri kruvaziyer pazarının bir özelliği oldu.

Bağımsız bir kruvaziyer endüstrisi analisti olan Tony Peisley, ResidenSea’nin başlangıçta 10 gemi inşa etmeyi amaçlamasına rağmen, yalnızca The World’ün bittiğini söyledi. Gemide 165 daire bulunuyor ve çatı katları yaklaşık 20 milyon euroya satılıyor.

Uzman süper yat medya şirketi BOAT International’a göre, özel yat satışları, pandemi boyunca istikrarlı bir büyümenin ardından 68 teknenin satılmasıyla mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 11.07.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS GRUP Denizc..
 İKİZLER Denizcili..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 IEC Denizcilik
 ARZU YATCILIK TUR..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 AYTRANS Denizcilk..
 MS Denizcilik ve ..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 SERPEN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim