Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Çin’de bir liman terminali virüs nedeniyle kapatıldı
Dünyanın en yoğun üçüncü limanı olan Çin’in Ningbo-Zhoushan limanının Meishan terminalini kapatıldı.

Çin’in Ningbo-Zhoushan limanından bir yetkili dün düzenlediği basın toplantısında, Çin'in Ningbo-Zhoushan limanında bir konteyner limanının, bir personelin 10 Ağustos'ta yaptırdığı COVID-19 testinin pozitif sonuç vermesi ardından operasyonu askıya aldığını söyledi.



Ningbo Zhoushan Port Company Ltd'nin bir yan kuruluşu olan Ningbo Meidong Container Terminal Corp, çarşamba günü yerel saatle 03:30'dan itibaren tüm yükleme ve kaldırma hizmetlerini askıya aldı.

Ningbo Zhoushan Limanı genel müdür yardımcısı Jiang Yipeng, "Meidong firması, personelin COVID-19 testinin pozitif çıkmasından hemen sonra tüm operasyonları durdurdu ve liman bölgesini kapattı" dedi.

Çin'in elleçleme hacmi bakımından Şanghay'dan sonra en büyük ikinci konteyner limanı olan Ningbo Zhoushan limanı, ilk yedi ayda yıllık yüzde 17,1 artışla 18,68 milyon yirmi fit eşdeğeri (TEU) elleçledi.

Liman, Çin-Avrupa, Çin-Orta Doğu ve "OCEAN Alliance" hatlarındaki konteynerlerin elleçlendiği Meidong için ayrı bir veri açıklamadı.

Ningbo şehir yönetiminden bir yetkili, Meidong limanında COVID-19 testi pozitif çıkan çalışanın, bu yıl ocak ve mart aylarında Sinovac'ın COVID-19 aşısından iki doz olduğunu söyledi

Ön kontroler durumun asemptomatik bir enfeksiyon olduğunu gösteriyor. Ningbo otoritesi, suşun genom dizisini belirlemek için daha fazla araştırma yürütüyor.

Ningbo da dahil olmak üzere doğu Çin'deki limanlar, temmuz ayı sonlarında meydana gelen bir tayfun üretimin yavaşlamasına ve geçici liman tıkanıklığına neden olmuştu.

"Akdeniz ve Avrupa'ya 15 gün gecikme yaratabilir"

Uzmanlar, iki üç gün sürecek bir gecikmenin dahi arkasında dev sorunlar bıraktığına dikkat çekiyor . Bir sektör yetkilisi konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor: "Dünyanın hiçbir limanında - hele de Çin limanlarında -ekstradan kullanılabilecek boş bir kapasite yok. 2-3 günlük kapanmanın etkisi Akdeniz'de ve Avrupa'da belki 15 günü bulacak gecikmelere yol açacak. Ben bu işi otobanda yapılan kaza sebebiyle uzayan kuyruğa benzetiyorum."




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 13.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LOTUS Shipping
 GRUP Asm
 TEAM SHIP Crew
 V.SHIPS Inc. Turk..
 PRUVA Yatçılık
 DENİZ FENERİ Ulus..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 ATLAS Gemicilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim