Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer tarihinin öncü gemileri Türkiye ve Hindistan'da sökülüyor!
Pandeminin kruvaziyer endüstrisindeki etkisi ve değişen ekonomi nedeniyle, birçoğu modern kruvaziyer endüstrisinde öncü olarak faaliyet göstermiş The Leisure World, Boudicca gibi klasik gemilerin söküm için Türkiye ve Hindistana geldiği belirtiliyor.



Pandeminin kruvaziyer endüstrisindeki etkisi ve değişen ekonomi nedeniyle, birçoğu modern kruvaziyer endüstrisinde öncü olarak faaliyet göstermiş klasik gemilerin söküm için Türkiye ve Hindistana geldiği belirtiliyor.

Temmuz ayının başlarında kruvaziyer endüstrisinin öncüleri arasında yer alan yolcu gemileri sökülmek üzere Hindistan'da Alang'a ve Türkiye'de Aliağa'ya gelmeye başladı.

Temmuz başında Hindistan'da karaya çıkarılarak sökümüne başlanan The Leisure World (eski adıyla Skyward) Norveçli armatör Knut Kloster ve İsrailli girişimci Ted Arison ortaklığı sonucunda Almanya'da AG Weser Tersaneleri'nde inşa edildiğinde 15.000 groston ve 160 metre uzunluğundaydı. Ocak 1970'de tanıtılan Skyward, maksimum 850 yolcu taşıdı ve sektörde bu güne kadar devam eden bir rota olan Miami'den San Juan ve St. Thomas'a yıl boyunca yedi günlük seferleri faaliyet göstermek üzere özel olarak inşa edilmiş ilk yolcu gemisi oldu.


Norwegian Cruise Line'a ait Skyward (NCL fotoğrafı)

Skyward, 21 yıl boyunca NCL filosunun popüler bir üyesi olarak kaldı. 1991 yılında Singapur'da Shangri-La World isimli bir firmaya kiralandı. 1993 yılına gelindiğinde, Malezya'nın Penang kentinde yüzen bir kumarhane olarak faaliyet göstermeye başlamış ve ismi the Leisure World olarak değiştirilmişti.

Şu anda geminin sahibi olan Singapur merkezli New Century Cruise Lines'ın nihayet şu anda 51 yaşında olan gemiyi söküm için Hindistan'a yolladığı açıklandı.

Boudicca söküm için Türkiye'ye geldi!


1970'lerin başında Wartsila'da ilk modern yolcu gemilerinden biri olarak inşa edilen Boudicca (Fred Olsen fotoğrafı)

Diğer yandan Bergen Line, Nordenfjeldske ve A.F. Klavness arasındaki ortaklığa ait üç yolcu gemisinden ilki Türkiye'de sökülmeye başladı.

Skyward'dan sadece üç yıl sonra tanıtılan 22.000 grostonluk Royal Viking Sky, Royal Viking Line adlı lüks gemi pazarına odaklanan yeni bir şirkete aitti. Kardeş gemileri Royal Viking Star ve Royal Viking Sea ile birlikte, Asya ve Akdeniz'e yapılan uzun seferler ile dünyayı dolaşan öncü kruvaziyer gemileri oldular. 2005'te Fred Olsen Cruise Lines'e satılarak ismi Boudicca olarak değiştirildi. Boudicca'nın da Türkiye Aliağa gemi söküm tesislerinde söküldüğü belirtildi. Fred Olsen, diğer kardeş gemileri 2020'deki operasyonel duraklama sırasında emekliye ayırdı ve her ikisini de konaklama gemisi olarak kullanılması üzere sattı.

Bu öncü gemilerin günümüzün milyarlarca dolarlık yolcu gemisi endüstrisinin yaratılmasındaki büyük paylarıyla olarak tarihte önemli bir yer tuttukları biliniyor.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 16.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLANTİK Deniz ve..
 NİYANA Denizcilik
 ERDOĞDU Denizcili..
 EGETAN Denizcilik
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 BARBAROS Yatçılık
 GİRİT Denizcilik ..
 GMARİN
 SARP Turizm
 RİMİT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim