Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Pakistan’ın ilk PN MİLGEM korveti ''BABUR'' denize indirildi
Pakistan Donanması için başlatılan PN MİLGEM projesinin ilk korveti “BABUR” (F-280), 15 Ağustos 2021 günü yapılan törenle birlikte denize indirildi

Türkiye’nin Pakistan’a ihraç ettiği MİLGEM korvetlerinin inşa faaliyetleri kapsamında yer alan ilk korvet olan BABUR (F-280), 15 Ağustos 2021 tarihinde denize indirildi. Bahse konu gelişme için T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi’nin de katıldığı bir tören düzenlendi.



İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada projeyle ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Bugün bir araya gelmemize vesile olan proje kapsamında, Pakistan Donanması için MİLGEM sınıfı 4 korvet inşa edilecek. Bunların ikisi ülkemizde, ikisi ise Pakistan’da üretilecek. Korvetlerde kullanılacak ilave teknoloji ve teçhizat da yine ülkemiz savunma sanayii ürünleri arasından seçilecek.
Sac kesme törenini 2019 yılında yaptığımız ilk geminin bugün suya indirme merasimini gerçekleştiriyoruz. İkinci geminin kızağa konma töreni de Nisan (2021) ayında yapıldı. Pakistan’da üretilecek olan üçüncü geminin omurgasının kızağa indirilmesi töreni, geçtiğimiz yılın Ekim’inde, dördüncü geminin sac kesme töreni de bu yılın Haziran’ında icra edilmiştir. Sözleşmesi yaklaşık üç yıl önce imzalanan bu projeye göre, 2025 yılına kadar korvetlerin teslimatı tamamlanacaktır. “


şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu projede yer alan tüm gemilerin üretim süreçleri için “planlandığı şekilde yürüyor” ifadesini kullanarak,

“Pakistan’ın her kazanımını kendi kazanımımız olarak görüyoruz. Millî Savunma Bakanlığımızın savunma sanayii alanında iş birliği yaptığı 80’e yakın ülke arasında Pakistan’ın ayrı bir yeri var. İnşallah diğer alanlardaki ilişkilerimizi de arzu ettiğimiz seviyeye çıkartarak bölgemizde ve dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğiz”

açıklamalarında bulundu.

Hatırlanacağı üzere Mayıs 2021’de Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan’a ihraç edilen MİLGEM korvetlerinin inşa çalışmalarını yerinde incelemek üzere İstanbul Tersane Komutanlığını ziyaret etmişti. Söz konusu tarihte MSB tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, birinci MİLGEM gemisinin 102’nci bloğu da gemi üzerine konulmuştu.

Yerli savunma sanayiinin gerçekleştirdiği en büyük ihracat atılımı olan proje kapsamında ana yükleniciliğini Millî Savunma Bakanlığına bağlı ASFAT’ın yaptığı 4 MİLGEM korvetinden ikisi İstanbul Tersanesi Komutanlığında diğer ikisinin de Karaçi Tersanesinde inşasına devam ediliyor.



İlk iki korvet 2023’te envantere girecek

Eylül 2018’de imzalanan anlaşma kapsamında Pakistan, dört adet gemi tedarik edecek. Gemilerden ikisi İstanbul Tersane Komutanlığı’nda, ikisi de Pakistan, Karaçi’de inşa edilecek. İlk etapta İstanbul ve Karaçi’de inşa edilecek birer korvet 2023’te Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterine katılacak. Diğer 2 gemi ise 2024’te envantere girecek. Üretim süreci ilk gemide 54 ay, ikinci gemide 60 ay, üçüncü gemide 66 ay, son gemide ise 72 ay sürecek.



Söz konusu projede yer alan MİLGEM sınıfı korvetlerin numaralandırmasına değinmek gerekirse; projedeki sırasıyla 1. ve 2. gemiler Türkiye’de inşa edilecek olan, 3. ve 4. gemiler ise Pakistan’da inşa edilecek olan gemilerdir. Ancak gemilerin inşa sırası farklıdır. İnşa sırasına göre Türkiye’de inşa edilecek gemiler sırasıyla 1. ve 3. gemi olarak numaralandırılmakta. Pakistan’da inşa edilecek olan iki gemi ise inşa sırasına göre 2. ve 4. gemilerdir.



Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 16.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VEYSEL VARDAL Gem..
 YAMAN Denizcilik
 MİRAGE World Hote..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 GEMPO
 SELMAR Denizcilik
 ÇAĞATAY Denizcili..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 EUROTRADE
 BERRGANİ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim