Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İTÜ ROV Takımı Dünya Üçüncüsü oldu
İstanbul Teknik Üniversitesi Proje Takımları bünyesinde 4 senedir insansız su altı çalışmaları sürdüren İTU ROV Takımı, bu sene 3. kez Türkiye 1.si olarak katıldığı MATE ROV Competition'da “Telepresence Kategorisinde” dünya 3.sü oldu. Takım genel sıralamalarda ise dünya 6.sı olup; Türkiye’nin şu ana kadarki en iyi derecesini elde etti.



İTÜ ROV Takımı 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş 4 yıllık bir proje takımıdır. Takım, ürettikleri farklı araçlarla ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yarışmaya katılıp başarılı dereceler elde etmeyi amaçlıyor. Bu yarışmalardan bir tanesi olan MATE ROV Championship, tüm dünyadan takımların katıldığı zorlu bir uluslararası yarışmadır. Birçok dünya 1.si ile yarışan İTÜ ROV Takımımız, bu çevrimiçi gerçekleşen bu yarışmada 2021 yılında Telepresence Category'de teknik raporda dünya 3.sü, genel sıralamada dünya 6.sı olup; Türkiye'nin şu ana kadarki en iyi derecesini elde etti.

İTÜ ROV Takımı Gemi ve Deniz teknolojisi Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi İsmail Hakkı Çelik, "Uluslararası en prestijli ROV yarışması olan MATE ROV Competition'a her sene hazırlanıyoruz. Üniversitemizin farklı bölümlerden oluşan 30 kişilik bir ekibiz. Ülke 1. si olarak katıldığımız MATE ROV Competition World'e katıldık. Birçok dünya şampiyonuna karşı mücadele verdik. Zorlu pandemi koşullarında çalışmalarımızı sürdürdüğümüz için bu seneki başarımız bizim için çok değerli. Okulumuz bu süreçte her daim bizi destekleyerek yanımızda oldu. Yine bu koşullara rağmen elini taşın altına koyarak birçok takım arkadaşım çalışmaları sürdürdü. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Başarılara ulaşmamızda katkısı olan koşulsuz şartsız desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara minnettarız." dedi.






Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 21.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PLUTO Dalış Merk.
 CANMAR Denizcilik
 SELMAR Denizcilik
 TURGUT OKAN Deniz..
 VEYSEL VARDAL Gem..
 DELTA Marine Yach..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 RABİA Denizcilik
 OLAY NAUTIC
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim