Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
AKAR Denizciliğin gemisinde 3 denizci hayatını kaybetti!
İstanbul merkezli Akar Deniz Taşımacılığı işletmesindeki Global Lake isimli gemide yaşanan elim hadisede gemi kaptanı da dahil olmak üzere 2'si Türk 3 denizci hayatını kaybetti. Olay üzerine şirket tarafından basın açıklaması yapıldı.



İstanbul merkezli Akar Deniz Taşımacılığı işletmesindeki Liberya bayraklı Global Lake isimli gemi İspanya açıklarında seyrederken yaşanan elim hadisede gemi kaptanı da dahil olmak üzere ikisi Türk biri Gürcü 3 denizci kaybetti.



Kargo tank kontrolü yapılması sırasında 4 denizcinin baygınlık geçirdiği ve derhal müdahale edilerek acil yardım çağrısında bulunulduğu belirtildi. Gerekli ilk yardım müdahalelerinin yapılmasına rağmen Mindia Gatenadze, Hasan Argındoğan ve Gemi Kaptanı Ahmet Akdeniz’in hayatlarını kaybettikleri bildirildi. Gerekli incelemeler ve araştırmaların titizlikle yürütülmekte olduğu belirtildi.

GEMİ İŞLETMECİSİ AKAR DENİZCİLİK FİRMASI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Yaşanan vahim kaza nedeniyle Akar Deniz Taşımacılığı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Şirketimizin işletmeciliğini yaptığı Liberya bayraklı GLOBAL LAKE isimli gemi İspanya açıklarında iken mürettebat tarafından kargo tank kontrolü yapılması sırasında çalışma arkadaşlarımızdan Usta Gemici Mindia Gatenadze, Güverte Lostromosu Hasan Argındoğan, Usta Gemici Hüseyin Eryılmaz ve Gemi Kaptanı Ahmet Akdeniz’in baygınlık geçirmeleri neticesinde olaya diğer gemi adamları tarafından derhal müdahale edilmiş, acil yardım çağrısı yapılmış ve gerekli ilk yardım müdahalelerinde bulunulmuştur. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Mindia Gatenadze, Hasan Argındoğan ve Gemi Kaptanı Ahmet Akdeniz’in hayatlarını kaybettiklerini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hüseyin Eryılmaz ise yaralı olarak, gemiden yapılan çağrı üzerine ve şirketimizin girişimleriyle olay yerine derhal intikal eden helikopterle hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır.

Meydana gelen elim olayla ilgili olarak gerek şirketimiz gerekse resmi makamlar tarafından gerekli incelemeler ve araştırmalar titizlikle yürütülmekte olup, olayın meydana gelmesindeki tüm etkenler incelenerek sonuçları bütün açıklığıyla kamuoyu ve resmi makamlarla paylaşılacaktır.

Olayda hayatını kaybeden personelimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve denizcilik camiamıza başsağlığı, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz. Bu acı süreçte çalışma arkadaşlarımızın ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu, gerekli her türlü desteği sağladığımızı ve sağlamaya devam edeceğimizi bilgilerinize saygıyla sunarız.''

AKAR DENİZ TAŞIMACILIĞI VE TİCARET A.Ş."


Denizhaber.com

************

KAZANIN AYRINTILARI

GLOBAL LAKE gemisinin tank temizliği sırasında üç denizcinin zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Liberya bayraklı Global Lake isimli tanker İspanya açıklarında seyir halindeyken gemide yapılan tank temizleme işlemi esnasında ikisi Türk üç mürettebat zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Cartagena Limanı açıklarında ilerleyen geminin mürettebatı Mindia Gatenadze, güverte lostromosu Hasan Argındoğan, gemici Hüseyin Eryılmaz ve gemi kaptanı Ahmet Akdeniz (41) kontrolleri yapmak için tank bölümüne indi. Tank temizleme işlemi yapan mürettebat bir anda baygınlık geçirdi.

Kurtarmak için girdi

Tankerde çalışan mürettebatın zehirlendiğini farkeden Kapt. Ahmet Akdeniz hiç düşünmeden tankere girdi. Kurtarma esnasında Akdeniz de zehirlenerek hayatını kaybetti. Kapt. Akdeniz’in ağabeyi Hüseyin Akdeniz yaptığı açıklamada “Kardeşimin ölüm haberi bizi yıktı. İki gün sonra gelecekti. Yolunu gözlüyordu. Mürettebatını kurtarmak için tankere giriyor. Ancak başaramıyor. Çevresi tarafından çok sevilen biriydi. Bekardı. Dünya iyisi bir insandı” dedi.

Denizcilikdergisi



Kaynak: Denizhaber+Denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 26.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Önce emniyet
Ölenlere Allah rahmet eylesin ailelerine Allah sabır versin.

Yazan: Şafak özübek - 29.08.2021 16:20:12


Dikkat
Yıllardır bende tankerlerde çalışıyorum ölçüm yapılmadan asla o tanka girmem bi usta gemici olarak Allah rahmet eylesin denizci arkadaşlarıma geride kalanlara Allah sabır versin
Yazan: Geredeli - 27.08.2021 21:16:58


Acele
Gaz ölçümü yapılmadan tank içine girilmiş.Kafa aynı prodüsürü boş ver işimiz acele birşey olmaz biz yaparız abi tipik türk kafası.Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.ölen insanlara Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin.Dosya kapanmıştır yola devam.
Yazan: Yavuz akyol - 27.08.2021 05:42:46




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GMARİN
 AFRICA MARINE COM..
 OBA Denizcilik
 ARIF KALKAVAN
 AVŞA Denizcilik İ..
 PARİON Gözetim
 SEACOR INTERNATIO..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 DALSAN Liman İnşa..
 CHISIEL Dış Ticar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim