Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi Söküm tesislerindeki kazada 2 işçi hayatını kaybetti
İzmir’de Aliağa Gemi Söküm Tesislerindeki METAŞ firmasında, gergin ırgat halatının çarpması sonucu iki işçi yaşamını yitirdi.

METAŞ Gemi Söküm firmasında yolcu gemisi sökümü esnasında gergin ırgat halatına müdahale edilirken halatın boşalıp çarpması sonucu İlyas Bıdık isimli çalıştığı yerden yere düşerek yaşamını yitirdi. Halatın çarptığı Veli Bal isimli diğer işçi ise ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.



“İŞ GÜVENLİĞİ OLMADAN ÇALIŞIYORUZ”

İş cinayetlerine dair konuştuğumuz işçiler, yaklaşık bir buçuk iki ay önce benzer olayın yaşandığını belirterek işverenin ihmalleri ve düzgün denetim yapılmamasından dolayı sürekli ölümlü kazaların meydana geldiğini söyledi.

“Hiçbir iş güvenliği yok. Yılladır iş cinayetlerine ve kazalara rağmen hiçbir tedbir alınmıyor, aynı şekilde kara düzen çalışıyoruz” diyen işçiler önlemlerin bir an önce alınmasını istedi.

“GEMİ SÖKÜLMEDEN ÖNCE TETKİKLER YAPILMALI”

İşçiler, “İş yapılmadan önceden bir tetkik yapılmıyor, kazaya yol açacak tehlikeli bir durum var mı diye bakılmadan doğrudan çalışma yapılıyor. Gemi geliyor içerisinde tehlikeli madde, mazot, patlayıcı madde var mı bunlar araştırılmadan liman başkanlığından kesim emri geliyor ve hemen şaloma ile kesim yapılıyor. Patronun çok rahat alacağı önlemler varken alınmaması sonucu yaşanan olaylar bunlar. Tedbir alan yok. Gemi sökümü başlamadan önce tehlikeli mi değil mi bunlar kontrol edilip kesim izini verilse bu olaylar yaşanmaz” dedi.

“ALINMAYAN ÖNLEMLERİN BEDELİNİ HAYATLARIMIZLA ÖDÜYORUZ”

“Yapılmayan tetkikler ve alınmayan önlemlerin bedelini işçiler olarak hayatlarımızla ödüyoruz. Çalışma başlamadan önce değil iş başlayıp bir olay yaşanırsa müdahale etmeye çalışıyorlar. Önlemler düzgün alınsa hafif kazalarla atlatılır” diyen işçiler, iş güveliği denetimlerinin sadece göstermelik yapılmasına tepki gösterdi.

İşçiler, “Bu ağır çalışma koşullarına rağmen hâlâ asgari ücret uygulanmakta ve emekli olduğumuzda çok düşük bir maaş bağlanıyor. Bu kadar işçi canından olmasına rağmen iş kolumuz ağır sanayi olarak geçmiyor. Bunların düzeltilmesini istiyoruz” dedi.




Kaynak: evrensel.net
Eklenme tarihi: 13.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERCAN Denizcilik
 ERC Denizcilik Lt..
 MARVEL Uluslarara..
 BEŞERLER Denizcil..
 İSKOMARİNE Denizc..
 STATU Gemi Kirala..
 SELMAR Denizcilik
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 MİRAGE Hotel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim