Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ARES 35 FPB hızlı karakol botlarında seri üretime geçildi
Ares Tersanesi tarafından Sahil Güvenlik için de inşa edilen ARES 35 FPB hızlı karakol botlarında seri üretime geçildi.

SSB Başkanı İsmail Demir tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kontrol Botumuzun artık seri üretimine geçiyoruz. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için 122 bot üreteceğimiz projeyle düzensiz göçle mücadele, arama kurtarma, kaçakçılıkla mücadele ve denizden emniyet/güvenlik operasyonlarını daha etkin gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi.



Nisan 2021’de, Ares Tersanesi, 122 botun inşasından oluşan en büyük gemi inşa projesinde ilk karakol botunun denize indirildiğini açıklamıştı. Sahil Güvelik Komutanlığı tarafından 105 adet alınacak olan hızlı karakol botları Adalar Denizi’nin yanı sıra Türkiye’nin tüm karasularında kullanılacak. ARES 35 FPB Ares Tersanesi tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı için geliştirilmiş bir hızlı karakol botudur. ARES 35 FPB hızlı karakol botlarında 17 adet Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim edilecek.



İlk kez üretilecek

Şubat 2018’de Savunma Sanayii Başkanlığı (o dönem müsteşarlığı), resmî internet sitesinde Kontrol Botu Projesi İhale İlanı yayınlanmıştı. Proje kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacına binaen 105 adet Kontrol Botu tedarik edileceği açıklanmıştı. 5 firmanın teklife çağrı dosyası aldığı ihalenin Ares Tersanesi’ne verilmesi kararlaştırılmıştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı için ilk kez üretilecek ve saatte 35 deniz mili hıza ulaşabilecek ARES 35 FPB kontrol botları, Ege Denizi’nin yanı sıra Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de de kullanılacak ve kaçakçılığa karşı daha etkin mücadele yürütecek.



İnsan kaçakçılığının yanı sıra denizlerdeki tüm adli olaylara müdahale edebilmesi beklenen kontrol botları, ağırlıklı olarak küçük kasabaların limanlarında konuşlandırılacak. Kontrol botlarına kadrolu personel atanmayacak, ihtiyaç halinde bölgenin sahil güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından kullanılacak.

ARES 35 FPB, 35 deniz milinin üzerinde olağanüstü hız kabiliyeti ve zorlu çevre koşullarına uygun deniz tutma özellikleri ile kendini kanıtlamış bir karakol botudur. Düzensiz göç, arama ve kurtarma, insan kaçakçılığına karşı mücadele ve güvenlik için tasarlanmış ve inşa edilmiştir.



Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 17.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 ATLAS GRUP Denizc..
 SDS Denizcilik ve..
 KARE Eğitim Ltd v..
 LÜFER Turizm orga..
 BAASE & ELSEK
 IMB Shipping and ..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 HORİZON LTD.
 YILTUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim