Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Uğur kaptan'ın ölümünde ihmal şüphesi !
Liberya’nın Greenville limanında geçirdiği güverte kazasından 14 gün sonra yaşamını yitiren kaptan Uğur Kır’ın annesi, oğlunun bir dizi ihmal sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi...



Türk gemisi M/V Erkul-S, geçen temmuz ayında Çin Halk Cumhuriyeti’ne götüreceği cam cevherini almak için Liberya’nın Greenville Limanı’ndayken tropik yağmurların yaklaşması üzerine ambar kapaklarının kapatılması gerekti. 3. Kaptan Uğur Kır (23) ambar kapaklarının kapatılma işleminin sorumlusu olarak güvertede bulunuyordu. Ambarın vincini bağlama düzeninden çözmek isteyen genç kaptan, küpeşte ile vinç arasına sıkıştı. Gemi kaptanı Kır’ı Greenville’deki bir hastaneye gönderdi. Kır’ı muayene eden Liberyalı doktor, röntgen bile çekmeden genç kaptanı gemiye geri gönderdi. 60 deniz mili açıkta seyir halinde olan gemide ağrıları artan genç kaptan, kazadan 14 gün sonra bilincini yitirdi. Açık denizdeki gemiye acil yardım ulaştırılamazken 17 Temmuz gecesi genç kaptan hayatını kaybetti.



NEDEN GEÇ HABER VERİLDİ?

Milliyet’e konuşan anne Nurgül Kır oğlunun bir dizi ihmal sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi. Gemi kaptanı ve bağlı olduğu şirket Gent Denizcilik’in en büyük hatasının oğlunun röntgenini çektirmeden sefere devam ettirmeleri olduğunubelirten Kır, “Donanımlı bir hastaneye sevk edilse röntgende iç organlarının büyük zarar gördüğü belirlenirdi. Haber verselerdi evladımızı İstanbul’a getirirdik. Sefere devam ettirerek ölümüne davetiye çıkardılar” ifadelerini kullandı.

TELEFONUNDA NE VARDI?

Genç kaptanın tüm eşyalarının kendilerine teslim edilmesine rağmen iki cep telefonu ve bilgisayarının verilmediğini belirten Nurgül Kır, gemide tuttuğu günlüğünün de kayıp olduğunu söyledi. Anne Kır, “Bize verilmeyen günlüğünde ve telefonlarında ölümüyle ilgili bilgiler olabilir. Şirketin bizi aramaması süpheleri artırıyor” dedi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Gemide hayatını kaybeden Uğur kaptanın cenazesi Türkiye'ye getirlidi
* Genç zabit, çalıştığı gemide hayatını kaybetti



Kaynak: Milliyet (Gökhan Karakaş)
Eklenme tarihi: 23.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ


İhmal hata ve sonuç cinayet.
Bizim denizcilik sektöründe maalesef. Ölüm oolayları çok fazladır neden çünkü denizciyi savunacak bir makanizma malesef bulunmamaktadır ne bir Dnz bakanlığı ne bir sosyal dayanak bütün dnzci haklarını lav ettiler armatörden Ceng Kaptan oğlunu sorumlu bakan yaparsan onunda yapacağı ilk iş denizcinin sosyal haklarını gasp etmek olur ...Allah yedirmesin kursaklarında kalsın

Yazan: Recep güney - 28.09.2021 12:46:55


Sus pus
Daha öncede ihmal sonucu onlarca kişi öldü bu konularla ilgili bir şekilde suçlu ölen kişidir.Herkes üç maymunu oynar görevi ihmalden veya ölüme neden olmaktan kimseye ceza verildiğine tanık olmadım duymadım.Bir şekilde örtbas edilir.Olayın denizde gemide olması ölen kişi için dezavantajdır.
Yazan: Yavuz akyol - 23.09.2021 21:19:32




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARMADOR Denizcili..
 AYKIN Deniz Nakli..
 GARANTİ Denizcili..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 CENKER Denizcilik..
 MILLENIUM Yachtin..
 MARİNTEK Danışman..
 TRANSATLANTIK Den..
 CANMAR Denizcilik
 EGE KUMANYA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim