Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
TÜRKKAPDER seçimi mahkemeye taşınıyor
Kapt. Koray Karagöz, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği seçimli genel kurulunda usülsüzlük olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği’nin (TÜRKKAPDER) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 37. genel kurulu mahkemeye taşınıyor.

Başkanlığa aday olan Kapt. Koray Karagöz, genel kurulda seçilmemiş kişilerin Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS) seçilmiş gibi bildirildiği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Kapt. Karagöz tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı

"Denizcilik Kamuoyumuzun Dikkatine,

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneğimiz’in yönetim kurulu ve denetleme kurulu asli ve yedek üyelerinin seçimine dair başlattığımız hukuki girişime ilişkin hakkımızda yayılan yanıltıcı ve asılsız bilgiler üzerine kamuoyumuzu aydınlatmak amacıyla bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı doğmuştur.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneğimiz’in 37. genel kurul toplantısı Uzak Yol Gemi Kaptanı meslektaşlarımızın katılımı 31.07.2021 tarihinde yapılmış ve blok liste halinde yönetim kurulu ve denetleme kurulu asli ve yedek üyelerinin seçimi oylanmıştır. Ancak İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden (eski adı Dernekler masası) resmi olarak öğrendiğimiz üzere, dernek yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin kaydedildiği Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS) genel kurulda seçilmemiş kişiler, seçilmiş gibi bildirilmiştir. Müdürlük tarafından verilen cevabi yazıyı ayrıca açıklamamda bilginize sunarım.

İrademiz yansıtılmadı

Dernek genel kurulumuzun iradesini yansıtmayan hukuka aykırı bu işleme karşı yönetim kurulu ve denetleme kurulu asil ve yedek üyeliklerine yapılan üye seçimine ilişkin kararların iptal edilmesi amacıyla İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde başvuruda bulunduk. Hiçbir beklenti içerisinde olmadan, Seçilmiş veya bildirilmiş kişilerden bağımsız olarak amacımız derneğimiz içerisinde husumet yaratmak değil, hukuka aykırı bu durumun yargı denetiminden geçmesinin sağlanmasından ibarettir. En doğru kararı vereceği konusunda Türk adaletine inancım tamdır. Yasal hak arayışımız ile ilgili buradaki açıklamalarımız dışındaki yayılan yanıltıcı bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

Yapılan bu uygunsuzluğun asırlardır devam eden denizcilik örf, adet ,geleneklerimize ve etik değerlere karşı doğruluğun ve hakkaniyetinin takdiri de denizcilik kamuoyumuzundur."







Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 25.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEFES Denizcilik
 SERAKİ Turizm Ltd..
 KOPUZ Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 GEMAK Şirketler G..
 UTL Denizcilik
 TİM Gemi Mühendis..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 SANCAK Den. Nak. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim