Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Fransız balıkçılardan İngiltere'ye ''limanları ablukaya alma'' tehdidi
Fransız balıkçılar, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde İngiltere'de daha fazla kaos yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı.

Noel öncesi akaryakıt tedarik krizi ve kasap eksikliği yaşayan İngiltere, şimdi de Fransa ile karşı karşıya geldi.



İNGİLTERE İLE FRANSA ARASINDA BALIKÇILIK GERİLİMİ

İngiltere'ye bağlı Jersey Adası yönetimi, kendi sularında avlanmaya devam etmek isteyen 64 Fransız balıkçı teknesine lisans verirken, 75'ine ise lisans vermeyi reddettiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere'nin Fransız balıkçılarının İngiliz sularında avlanmalarına izin vermemesi üzerine, Brexit sonrası uygulanan balıkçılık koşulları konusunda Avrupa Birliği'nden (AB) İngiltere'ye karşı "daha katı olmasını" istedi.

TEDARİK KESİNTİSİ TEHDİDİ

Gerektiğinde İngiltere ile iş birliğinin sorgulanacağı tehdidinde bulunan Castex'in ardından bir tehdit de Fransız balıkçılardan geldi.

Fransız balıkçılar, Başbakan Boris Johnson'ın lisanslar konusunda geri adım atmaması halinde İngilizleri "yiyecek çok güzel şeyleri olmayacak" konusunda uyardı.

Balıkçılar, limanları ablukaya almak ve İngiltere'yi Noel tedarikini kesmekle tehdit etti. Calais Limanı'nda ve Manş Tüneli'nde operasyonların durdurabileceği uyarısı yapıldı.

Fransa'nın uyarısı, İngiltere'de yaşanan enerji arzı krizi, benzin kıtlığı ve bazı ürünlerin bu Noel'de tükenebileceği korkusuyla donmuş hindi, parti atıştırmalıkları ve çikolata stoklanmasının ardından geldi.

Mirror gazetesi, Fransa'dan yapılan açıklamaları, "Fransız balıkçılar, şimdi daha fazla kaosa neden olmakla tehdit ediyor." şeklinde aktardı.

Fransa'nın kuzey kesiminin Balıkçılık Komitesi Başkanı Olivier Lepretre, "Müzakereler başarısız olursa, tüm Fransız ve Avrupa ürünlerinin İngiltere'ye ulaşmasını ve tüm İngiliz ürünlerinin Avrupa'ya ulaşmasını durduracağız. Boris geri adım atmazsa, İngilizlerin bu Noel'de yiyecek pek çok güzel şeyi olmayacak. Umarım iş bu noktaya gelmez." dedi.

GERGİNLİĞİN BAŞLAMASININ NEDENİ

Jersey Adası yönetiminin, Brexit sonrası imzalanan İngiltere-AB Ticaret Anlaşması kapsamında, kendi sularında avlanmaya devam etmek isteyen Fransız balıkçı teknelerinden, geçmişteki balıkçılık faaliyetlerine dair kanıt sunmalarını istemesiyle mayısta, Fransa ile İngiltere arasında gerginlik başlamıştı.

Bunun üzerine Fransa, Jersey'nin elektriğini kesme, Fransız balıkçılar da adanın limanını ablukaya alma tehdidinde bulunmuştu.

DONANMA GEMİLERİ GÖNDERİLDİ

İngiliz hükümeti de Jersey Adası'na "ihtiyati bir önlem" olarak iki donanma gemisi göndermişti. Buna karşılık Fransa da aynı şekilde adaya iki donanma gemisi göndermişti.

Manş Adaları'ndan olan Jersey'nin elektriğinin yüzde 95'i yaklaşık 14 mil uzaklıktaki Fransa tarafından sağlanıyor. Kendine has bir yönetimi olan ve Kraliçe'nin bir temsilcisi bulunan ada, uluslararası arenada İngiltere tarafından temsil ediliyor.



Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 06.10.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAMAR Denizcilik
 ERDUR Denizcilik
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 FARİN Turizm
 İZMAİL Kumanya
 BERK Turizm Yatçı..
 İNKA
 YEŞİL DALYAN Deni..
 SEA PARTNER Inc.
 CSR Denizcilik Sa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim