Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gaziantep'e denizi getiremedik ama...
Gaziantep'teki Zirve Üniversitesi, denize kıyısı olmayan şehirde deniz kaptanı ve mühendisi yetiştirecek. Denizcilikle ilgili iki bölüm kurmak için YÖK'ten onay alan üniversite yetkilileri, yeni öğretim yılında öğrenci almaya hazırlanıyor. 5 yıl sürecek eğitimin ilk yılında İngilizce hazırlık eğitimi alacak öğrenciler, son iki yıl ise İskenderun ve Ceyhan'da uygulamalı olarak ders görecek.

Geçen sene 434 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Gaziantep'teki Zirve Üniversitesi, denize kıyısı olmayan ilde gemi kaptanı ve mühendisi yetiştirecek. Denizcilikle ilgili iki bölüm kurmak için YÖK'ten talepte bulunan üniversitenin mütevelli heyet başkanı Taner Nakıboğlu, "Seçimlerde hep 'Antep'e deniz getireceğiz veya getirecek misiniz?' türü espriler yapılır. Biz Antep'e deniz getiremedik ama denizciliği getireceğiz ve Antep'i denizle buluşturacağız." dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da, "Gaziantep'in denizle buluşmasını biz de isteriz." diyerek, bölüm isteğine destek verdi.

Gazikent Üniversitesi'nin davetlisi olarak geldiği Gaziantep'te YÖK Başkanı Özcan, Gazikent'le birlikte Zirve Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Gaziantep'teki diğer iki üniversite olan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in de hazır bulunduğu ziyarette Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, denizcilik bölümleriyle ilgili resmi taleplerini sözlü olarak da YÖK Başkanı'na iletti. 'Deniz makine mühendisliği' bölümünden gemi başmühendisi, 'deniz işletme mühendisliği' bölümünden de kaptan yetiştireceklerini belirten Nakıboğlu, 5 yıl sürecek eğitimin İngilizce hazırlık ve ilk iki yılının Gaziantep'te verileceği, son iki yılının ise İskenderun ve Ceyhan'da uygulamalı olarak devam edeceği bilgisini verdi. YÖK'ün onayının ardından bölüme önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alacaklarını anlatan Nakıboğlu, "Öğrenciler Horizon Denizcilik'in bünyesinde, gemide gerçek anlamda staj yapacak, sefere çıkacak. Bu bölümleri bitirenler 3 bin dolarla işe başlıyor." diye konuştu. Tüm öğrencilerine İngilizce, bunun yanında Arapça, Çinçe ve Rusça da öğreteceklerini anlatan Nakıboğlu, "Öğrencilerimiz ya bilim adamı ya sanayici ya da kaptan olarak mezun olacak." ifadelerini kullandı. Zirve Üniversitesi yetkililerini dinleyen YÖK Başkanı Özcan ise, 'klasik, birbirinin karbon kopyası bölümler yerine ilin ve ülkenin ihtiyacı olan bölümlerin açılmasını' istedi. Bu kapsamda denizcilik sektörünün ihtiyacının farkında olduğunu dile getiren Özcan, "Talebinizi YÖK'te inceleriz ve her türlü desteği veririz. Gaziantep'in denizle buluşmasını biz de isteriz. Bu bölümlerin hem Gaziantep hem de denizcilik sektörü için fayda sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Horizon 1'in sahibi: 5 bin lira aylıkla çalışacak eleman bulamıyoruz

Geçtiğimiz aylarda korsanların kaçırdığı Horizon 1 gemisinin ve Horizon Denizcilik'in sahibi ünlü armatörlerden İsrafil Çalışkan ise YÖK Başkanı'na, denizcilik alanında çok büyük eleman açığı olduğunu, ihtiyaçlarını Rusya, Ukrayna ve Filipinler gibi yabancı ülkelerden karşılamaya çalıştıklarını anlattı. Çalışkan, "Ben anlamıyorum, ülkede bu kadar işsizlik var, denizcilik sektörünün de 5-6 bin liralık ücretle çalıştıracak elemana ihtiyacı var. Bu işsizler denizcilik eğitimi alsa hem kendileri hem de ülkenin denizcilik sektörü için büyük fayda sağlar." diye konuştu. Güneydoğu Anadolu'nun en büyük bilgisayar firması olan Güneş Bilgisayar'ın sahibi Ömer Kadayıfçı ise "Biz eğitimde belli bir alanın uzmanının yetişmesini istiyoruz. Örneğin öğrencinin biz 1 birim bilgi almasını istiyoruz ama üniversitede 10 birim veriliyor. Hiçbiri de bizim istediğimiz bilgi olmuyor. " dedi. Bilgisayar programcılığı bölümünü buna örnek gösteren Kadayıfçı, "Her şeyi öğretelim derken, hiçbir şey öğretilemiyor. Bilgisayar alanında inanılmaz ihtiyaç var ama inanılmaz da boş yetişiyor öğrenciler." şikayetinde bulundu. Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de, ülkenin kurtuluşunun mesleki eğitimden geçtiğini vurgulayarak, bu alanda yapılacak her türlü açılımın ülke menfaatine olacağını kaydetti.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 23.02.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 ORSA Tanker İşlet..
 TUAN Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 FEYZ Denizcilik L..
 GLOBUS Uluslarara..
 INSPEKTOR Marıne ..
 NNC Shipping. co.
 KARYA Shipping & ..
 PAK Kimya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim