Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Göçmenlerin olduğu gemi Türk değil Kamerun bayraklı
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde yaklaşık 400 düzensiz göçmen olan gemiyle ilgili açıklamada bulundu. Komutanlık, geminin iddia edildiği gibi Türk değil, Kamerun bayraklı olduğunu bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 29 Ekim 2021 günü sabah erken saatlerde Girit adası doğusunda Yunanistan Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde yaklaşık 400 düzensiz göçmen olan bir ticari geminin yardım talep ettiği ve gemiye Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından müdahale edildiğinin öğrenildiği belirtildi.

YUNANİSTAN’IN SORUMLULUK SAHASINDA

Yunanistan makamları tarafından bahse konu geminin Türk Bayraklı olduğu iddiasıyla Türkiye tarafından alınması gerektiğinin bildirildiği ifade edilerek, şöyle denildi:

“İçerisinde yaklaşık 400 düzensiz göçmen olan sözde Türk bayraklı bir ticari geminin yardım talep ettiği ve gemiye Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından müdahale edildiği öğrenilmiştir. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bahse konu gemide bulunan 400 düzensiz göçmenin sağlık durumlarından endişe duyulduğu, ticari geminin yardım talebinde bulunduğu ve olayın Yunanistan sorumluluk sahasında meydana geldiği dikkate alınarak en kısa sürede gerekli insani yardımın Yunanistan tarafından yapılması gerektiği, ticari geminin iddia edildiğinin aksine Türk bayraklı değil, Kamerun bayraklı olduğu, uluslararası hukuk kuralları kapsamında denizde yardıma ihtiyacı olan herkese bayrak tabiiyeti gözetmeksizin en kısa sürede gerekli insani yardımın yapılarak emniyetinin alınmasının gerektiği Yunanistan makamlarına iletilmiştir”

Ayrıca yapılan açıklamada,
“Kamerun bayraklı geminin Yunanistan makamları tarafından, en yakın liman olan Girit Adası'na intikal ettirilerek gemide bulunan kişilerin öncelikle can emniyetinin alınması beklenirken, bunun aksine gemi 180 deniz mili yedeklenerek 31 Ekim'de Bodrum önlerine kadar intikal ettirilmiş, olası bir geri itme durumuna karşı bölgede 2 Türk Sahil Güvenlik Botu ve 1 Mobil Radar görevlendirilmiştir. 48 saatten daha fazla süre boyunca denizde bırakılan düzensiz göçmenlerin 31 Ekim'de İstanköy Adası'na intikal ettirildikleri açık kaynaklardan öğrenilmiştir. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı insan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaya 7 gün 24 saat hazırdır”
ifadelerine yer verildi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Türk bandıralı gemideki 400 göçmen kurtarıldı



Kaynak: yenişafak
Eklenme tarihi: 01.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 URANUS Denizcilik
 CAMUZLAR Sea Prod..
 AK Denizcilik
 İSTANBUL MARİNE P..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 YANARTAS Travel A..
 KURŞUN Denizcilik..
 AKNUR Denizcilik
 ALESTA Denizcilik
 İSKENDERUN Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim