Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Cemre Tersanesi, sıfır emisyonlu Feribot inşa edecek
Danimarkali feribot operatörü Scandlines, Almanya’nin Puttgarden sehri ile Danimarka’nin Rødby sehri arasindaki sefer yapacak 1 adet sifir emisyonlu feribotun insasi için Cemre Tersanesi ile sözlesme imzaladi. Feribotun 2024 yilinda teslim edilmesi planlaniyor.



Yalova’nin Altinova Tersaneler bölgesinde kurulu bulunan Cemre Tersanesi, yesil gelecek stratejisi dogrultusunda teknolojik yenilikleri yakindan takip etmeye ve dünyanin “en” ve “ilk”lerine zemin olusturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Scandlines ve Cemre Tersanesi, Puttgarden-Rødby güzergahi için dünyanin en büyük sifir emisyonlu feribotunu insa etmek için bir sözlesme imzaladi.

Yük tasima kapasitesinde artis

147 metre uzunlugunda olan 140 yolcu ve 66 adet tir tasima kapasiteli yeni insa projesi sayesinde Scandlines yük tasima kapasitesini yüzde 23 oraninda arttirmis olacak. Gelistirilen dizayni ile tirlar hem üst hem de alt güvertelerde tasinabilecek. Geminin modüler yapisi binek araçlari da tasimaya uygun olacak.

Sifir emisyon

Hibrit dizel/batarya elektrikli sevk sistemi ile gemi iki farkli operasyon kondisyonunda çalisarak, sifir emisyon ile 10 knot hizda seyir yaparken, bünyesinde bulunan jeeratörlerin de destegiyle 16 knot hizda dizel-hibrit modda seyrini gerçeklestirecek. Geminin dizayni, yenilikçi ve enerji-efektifligini göz önünde bulunduran çözümlerin yani sira ayrica ileriye dönük metanol ICE çözümlerine hazir olacak sekilde gelistirildi. Lloyd’s Register klas kurallarina göre insa edilecek olan gemi yaklasik 10 MWh batarya kapasitesi ile türünün en büyük batarya kapasiteli gemisi unvanini tasiyacak. Limana Güvenli Dönüs (Safe Return to Port) kurallarina uygun olarak insa edilmesi bu projenin gelistirilmesi sirasinda önem verilen bir baska unsur olarak projeyi bir adim daha öne çikarmakta. Sifir emisyon ile seyredecek gemi sayesinde, Scandlines’in Almanya-Puttgarden ve Danimarka-Rødby limanlari arasinda hali hazirda çalisan 4 gemisinden biri tersaneye çekildiginde yedek feribot olarak da hizmet verebilmesi planlandi.

Cemre Tersanesi Is Gelistirme Departmani Müdürü Burak Mursaloglu, “Bizim için oldukça önemli olan bu proje için ihaleye çiktigi ilk andan beri ciddi çalismalar yaptik. Ihaleye hazirlik sürecinde ve sonrasinda, Scandlines ile gelistirici çözümler üreterek projeye teknik katkida bulunmaktan gurur duyuyoruz. Cemre Tersanesi bir mühendislik firmasi ve tecrübelerimize, mühendislik birikimimize ve çözümlerimize oldukça güveniyoruz. Scandlines projesi RoPax/Ferry sektöründe hem Cemre’yi hem de Scandlines’i üst seviyelere çikaracak, yesil dönüsüme inandigimizi ve yeni nesil projelerde uygulayabilecek çözümlere sahip oldugumuzu gösterecek bir proje” diye açiklamada bulundu.




Kaynak: Beyazgazete (İHA)
Eklenme tarihi: 10.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDITH Yatçılık
 BİRLEŞİK Denizcil..
 SEFER Chartering
 CAPELLA Denizcili..
 GİRİT Yatcilik
 TEMEL Kum Çakıl v..
 ADATEPE Denizcili..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 BERGEN Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim