Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir Shipyard Arnavutluk’a devriye botları üretecek
Arnavut Polisi’nin sahil güvenlik için kullanacağı 5 bot Gözüyılmaz Mühendislik bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Shipyard tarafından inşa edilecek. 1996 Yılında İzmir’in Çiğli ilçesinde kurulan Gözüyılmaz Mühendislik, ürettiği botlarla hem savunma sanayisine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Botları Rusya ve Nijerya da dahil olmak üzere birçok ülkedeki Türk polisinin envanterine gönderen şirket şu anda Arnavutluk’ pazarına açılmaya hazırlanıyor .



AB tarafından finanse ediliyor

Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü, Avrupa’nın yeşil ve mavi sınırlarının etkin yönetimi için AB tarafından finanse edilen proje çerçevesinde bir ihale açtı. Hollanda, Norveç ve İtalya’dan firmaların katıldığı ihalede Gözüyılmaz Mühendislik teknik dosya üzerinden tam not aldı. Proje kapsamında İzmir’de devriye ve denetimde kullanılacak 15 metrelik alüminyum tekne ve 10 metrelik fiberglas tekne yapımına başlandı. Botlar hesaplamalara göre gelecek yıl Mart ayında denize indirilecek ve Dıraç kentinde Arnavutluk İçişleri Bakanlığı yetkililerine teslim edilecek.



“30 milyon lira para ülkemize gelecek”

Gözüyılmaz Mühendislik ve İzmir Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı Özgür İnam, İzmir Shipyard markası altında yurt dışına bot ihraç ettiklerini söyledi. Şirket olarak 26 yıldır ticari üretim yaptıklarını belirten İnam, savunma sanayisinde de faaliyet gösterdiklerini söyledi. Arnavutluk ile en son anlaşma yaptıklarını belirten İnam, “Bu çok rekabetçi bir ihaleydi. Avrupalı firmaları geride bıraktık. şişeden. Ülkemiz için firmamız için hem de gurur verici oldu” dedi.

İhraç edilecek teknelerin Arnavutluk’un ilk polis donanması olacağını söyleyen İnam, “Şu anda 5 bot var. Botlar şu anda İzmir, Antalya ve İstanbul’da kullanılan devriye botlarıyla aynıdır. Arnavutluk dost ve kardeş ülkemiz. Türk polisinin kullandığı ürüne, tekneye güveniyor ve onu bizi seçiyorlar. Mart ayında denizle buluşmayı planlıyoruz. Toplam tekneler ülkemiz karşılığında bize yaklaşık 3 milyon dolar getirecek” ifadesini kullandı.

“İhracat sadece Arnavutluk’la sınırlı değil”

Firma olarak, Rus özel kuvvetlerine de bot ihraç ettiklerini belirten İnam, Nijerya’ya ihracat için de sözleşmeler imzaladıklarını vurguladı. Bunların yeni işlere atıf olacağını belirten İnam sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

“ASELSAN ile otonom ve insansız tekneler de ürettik. Envantere girdiler. Ayrıca bir roketatar üretiyoruz. İnsansız hava araçlarıyla havacılık alanında yakaladığımızı denizlerde de yakalayacağımıza inanıyoruz. Dünyada hem otonom hem de sürüş kabiliyetine sahip insansız teknelerle uğraşan beş ülkeden biriyiz. Bunda çok ciddi bir irade var.”




Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 10.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 REKA Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
 ROTA Gemi
 YAKAMOZ Denizcili..
 ORCA Denizcilik N..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 YALOVA Sualtı Su ..
 GRUP Denizcilik S..
 AR-GAZ
 IDE Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim