Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Duayen Kaptan Altay Altuğ, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı
Türk denizciliğinin duayen isimlerinden, UZMAR Uzmanlar Denizcilik ve UZMAR Tersanesi’nin Kurucusu, Onursal Başkanı Beybaba Kaptan Altay Altuğ, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.



Önceki gün Covid-19 tedavisi gördüğü İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’nde yaşamını yitiren Türk denizciliğinin ‘Beybaba’sı Kaptan Altay Altuğ, İzmir’de Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ndeki kılınan cenaze namazının ardından, Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.



AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir iş dünyası ve denizcilik sektörü temsilcilerinin de katıldığı cenaze töreninde, Altuğ ailesi, taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine ayrıca İzmir'in önde gelen isimleri ve milletvekilleri de katıldı.



ALTAY ALTUĞ KİMDİR?

Kıdemli Kaptan Altay Altuğ, 1952 yılında bugünkü adıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi olan Yüksek Denizcilik Okulu’ndan (YDO) mezun oldu. Türkiye Denizcilik Kurumu’nda (Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.) 1961’e kadar yolcu ve kargo gemilerinde görev yaptı.



Altay Altuğ, çalıştığı gemide ikinci kaptan olarak vazifesine devam ederken kargo bölümünde çıkan bir yangından işçileri büyük bir cesaret örneği gösterip kurtarmasının ardından terfi ederek İzmir Limanı’nda kılavuz kaptan olarak görevlendirildi. Sonrasında İzmir Limanı Baş Kılavuz Kaptanlığı’na yükselen Altuğ, emekli olana kadar bu görevini sürdürdü. Altuğ, ilk modern pilot istasyonunu İzmir’de yüzen bir duba üzerine kurdu. VHF telsiz haberleşme tesislerini ilk olarak faaliyete geçirdi. İzmir Aliağa Rafinerisi’nde kılavuzluk hizmetlerinin kurulmasında önemli bir rol oynadı.

1979’da emekli olduğunda, içinde Türkiye’nin ilk özel kılavuzluk ve römorkörcülük şirketini kurmak için derin bir coşku ve girişimcilik hevesi vardı. Benzersiz bir lider ve öncü olarak hareket eden Altuğ, ideali olan bu girişimi hayata geçirerek Türkiye’de bir ilki başardı ve bu hizmetleri çağdaş uygulamalara dönüştürdü.




Eklenme tarihi: 26.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ


taziye
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun sevenlerine sabırlar dilerim

Yazan: Rüştü Yavuz - 29.11.2021 11:38:47




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ZAS Denizcilik
 BATU Shipping
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 AGS Union İnşaat ..
 İDÇ Denizcilik
 AYDEN Denizcilik
 İMTRANS Denizcili..
 CENK GROUP
 SELAY Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim