Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Şiddetli Lodos tüm yurtta etkili oldu
Sabah saatlerinden itibaren yurt genelinde hissedilmeye başlanan lodos, birçok kentte felaketlere sebep oldu. İstanbul'da rüzgarın şiddeti saatte 130 km'ye çıkarken tırlar devrildi, bayraklar direklerinden uçtu, insanlar güçlükle yürüdü. İzmir'de binalardan kopan beton parçaları vatandaşlara zor anlar yaşatırken yurt genelinde çok sayıda olumsuzluk yaşandı.

Meteoroloji'nin yurt genelinde verdiği lodos uyarılarının ardından birçok kentte ölüm, vatandaşları teğet geçti. İstanbul için Meteoroloji'nin yanı sıra AKOM'dan da gelen uyarıların ardından dün başlayan lodos, bugün de etkisini sürdürüyor. Taksim Meydanı ve Dolmabahçe Sahili’nde lodosun etkisi kameralara yansıdı. Dolmabahçe Sahili’nde lodosun etkisiyle dalgalar yükselerek kıyıya vurdu.

Liman kentlerinde etkili olan lodos, sabah saatlerinde başlayarak dev dalgaların kıyılara vurmasıyla devam etti. Birçok kentte sabah saatlerinden itibaren artan fırtınayla, vatandaşlar sokakta yürümekte zorluk çekti.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, sahil kesimlerinde dev dalgalar oluşturdu. Maltepe Sahili’nde şiddetli rüzgarla birlikte oluşan dalgalar kıyıya vurdu, vatandaşlar sahil yolunda yürümekte güçlük çekti.

BALIKESİR'DE DALGALAR 5 METREYİ AŞTI

Balıkesir’in Edremit körfezinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtınası sebebiyle Edremit sahillerinde 5 metreyi aşan dev dalgalar sahilleri dövüyor. Dalgalar zaman zaman sahil şeridindeki 3 katlı evlerin boylarını aşıyor.

BODRUM'U DA LODOS VURDU

Bodrum’da sabah saatlerinde başlayan lodos, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Meteoroloji kırmızı kod uyarısı verdi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına, Kumbahçe sahili, Paşatarlası, Gümbet ve Bodrum Kalesi civarındaki plaj ve iş yerlerini vurdu.

ÇANAKKALE'DE ULAŞIM DURDU



Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., bugün Kuzey Ege'deki hava muhalefeti sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ile Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm feribot seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu. Öğle saatleri itibariyle şiddetini arttıran lodos fırtınası nedeniyle boğaz hattındaki Çanakkale- Kilitbahir seferleri de geçici olarak durduruldu. Öte yandan, Çanakkale Boğazı’ndaki gemi ve feribotların beşi gibi sallandığı ve zor anlar yaşadığı gözlendi.



Kaynak: Tgrthaber
Eklenme tarihi: 29.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUÇO Yatçılık San..
 ALUNA ESTATES S.A
 ÇEBİ Denizcilik
 LAMIA Yat İşletme..
 DESE Crew Managem..
 BYZAS Turizm
 CONTAZ Gemi İşlet..
 BEYKİM Petrolcülü..
 EFEMAY Denizcilik..
 ALATURKA Cruises
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim