Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Tersan Tersanesi 3 gemiyi birden denize indirdi
Tersan Tersanesi yolcu gemileri Havila Polaris, Havila Pollux ile fabrika balıkçı gemisi Polar Bay’i aynı anda denize indirdi.

Tersan Tersanesi Kasım ayında teslim ettiği du¨nyanın en bu¨yu¨k batarya kapasiteli yolcu gemisi Havila Capella’nın kardeş gemileri Havila Polaris, Havila Pollux ve İspanyol Mu¨şterisi Polar LTD için inşa ettiği olta tipi fabrika balıkçı gemisi Polar Bay’i aynı anda denize indirdi.



Üç gemi Tersane’nin daha öncede kullanmış olduğu SPMT “self propelled–modular transportation” sistemi ile aynı anda denize indirildi. Yolcu gemilerinin her biri yaklaşık 6200 ton ağırlığında ve 124 metre uzunluğunda iken, balıkçı gemisi Polar Bay ise 60 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2000 ton ağırlığında. Uzun su¨ren statik ve mu¨hendislik hesaplamaları sonrası yaklaşık 200 aks ile birbirine bağlanmış toplam 1600 tekerlek her bir geminin altına alındıktan sonra, gemileri kaldırdı ve sırayla Tersan’ın kurucularından rahmetli İbrahim Nuh Paksu’nun adını taşıyan 310 metre uzunluğundaki kendi yu¨zer havuzuna taşıdı. Gemiler yu¨zer havuzdaki yerlerinde emniyete alındıktan sonra, havuz iniş rıhtımından ayrılıp tersanenin dalış iskelesine kilitlendi ve nihayet gemilerin denizde yu¨zmesine izin vermek için suya dalış yaptı. Boru tesisatı, kablolama, havalandırma, yaşam mahalli uygulamaları; tu¨m elektronik sistemlerin kurulumu ve testleri ile tu¨m makinelerin kurulum ve testleri gemilerin teslimatına kadar denizde yapılacak.



Yolcu Gemileri : Havila Polaris & Havila Pollux

Havyard Ship Design tarafından tasarlanan ve DNVGL gözetiminde inşa edilen yolcu gemileri, Norveç’in Bergen – Kirkenes tarihi Fjord hattında faaliyet gösterecek. Yolcu gemileri, yu¨ksek enerji verimliliği sağlayan ve du¨şu¨k emisyon gereksinimlerini karşılayan LNG ve batarya ile çalışacaklar. Her gemi 6500 kWs batarya kapasitesine sahip, bu da şu ana kadar bir gemide bulunan en yu¨ksek enerji kapasitesi demek. Uzunluğu 124 metre, genişliği 22 metre olan gemiler Bergen – Kirkenes tarihi hattında yolcularına en yu¨ksek konfor standartlarını sağlayacak. İlk gemi Havila Capella başarı ile operasyonlarına başlamışken 2. Gemi Havila Castor’un 2022 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Olta Tipi Fabrika Balıkçı Gemisi: Polar Bay

Marinteknikk tarafından tasarlanan, 60 metre uzunluğunda Longliner Fabrikası Balıkçı gemisi Polar Bay, olta balıkçılığı kabiliyetlerinin yanı sıra, zorlu hava koşullarında balık avlanma işlemine devam edebileceği bir “moonpool” sistemi ve gelişmiş balık işleme tesisi ile donatıldı. Geminin 2022’nin ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.



Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 14.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 HALİKARNAS Denizc..
 DERIN Denizcilik
 C-M Denizcilik
 MIRAGE
 A&G Denizcilik
 MEGASTAR Daily Bo..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 DOĞANBEY Denizcil..
 EMEK MARIN Ltd. S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim