Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yalova Çiftlikköy Belediye başkanı Metin Dağ’ın Demeci
Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Gemi Sanayi Dergisi’ne verdiği demeçte belediyelerin yatırımcıya köstek değil destek olması gerektiğini söyledi.
Gemi Sanayicileri Derneği’nin (GESAD) yayın organı olan Gemi Sanayi Dergisi’ne röportaj veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, bölgedeki gelişmeleri ve gemi sanayisine olan bakışını değerlendirdi. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayınlanan derginin sorularını yanıtlayan Dağ, Çiftlikköy’ün Türkiye’nin en güzel ve en önemli noktalarından birinde bulunduğunu hatırlatarak “Bu da Çiftlikköy’ü yatırımcıların gözdesi haline getiriyor” dedi.

Metin Dağ, büyümenin beraberinde bazı sıkıntılar getirdiğine de değinerek şöyle devam etti: “Sürekli büyüyen bir yer olduğu için ihtiyaçları, gereksinimleri de aynı oranda artıyor. Biz de belediye olarak bu ihtiyaçları karşılamakla mükellefiz. Kasaba görüntüsünden kurtulup, gitgide şehirleşen, modern bir kent yaratmak istiyoruz. Bu zamana kadar hep yol, su, kanalizasyon gibi altyapı eksiklerini tamamladık. Çok şükür Çiftlikköy’ün altyapı sorunu kalmadı. Bundan böyle modern bir kentte ne olması gerekiyorsa bunları yerine getireceğiz”

GESAD’ın kuracağı organize sanayi bölgesi hakkındaki düşüncülerinin sorulması üzerine Başkan Dağ, “GESAD ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Zaten biz yatırımcı dostu bir belediyeyiz. İlçe halkının sadece çöpünü toplamak, suyunu vermekle yetinen belediyecilik anlayışı geçmişte kaldı. Biz ülke ekonomisine katkıda bulunacak, doğaya ve çevreye saygı gösteren, işini düzgün yapan tüm yatırımcıları destekliyoruz. GESAD da bunlardan biri. Benim öncelikli amacım; hem ülkemizin, hem de kentimizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe bir nebze de olsa çare bulabilmek. Bu nedenle GESAD’ın yapacağı yatırıma sadece ilçemiz için değil tüm Yalova açısından önem veriyorum”

İlçe sınırları içerisinde bulunan Yalova Mesleki Eğitim Merkezi sayesinde sektörün yetişmiş iş gücü ihtiyacına da katkı olacağına değinen Başkan Dağ, röportajda gelecekte hayata geçecek projelerini de anlattı. Atık su arıtma tesisi projesinde son safhaya gelindiğini belirten Metin Dağ, “Kültür merkezimiz artık bitti. Sadece iç tefrişatıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda açılışını yapabiliriz. Diğer yandan bir otel projemiz var. Ne yazık ki turizm tesisi bakımından Yalovamız ve ilçemiz yetersiz durumda. 120 yataklı bir otel projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu proje içinde bir de balıkçı barınağı yapacağız. Çiftlikköy’ün tüm sahilini günü birlik tesislerle halka açan bir proje olacak” diye konuştu.

İlçede yapılacak meslek yüksekokulu için de belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Başkan Dağ, Çiftlikköy Belediyesi’nin kimseden destek almadan kendi öz kaynaklarıyla başarılı çalışmalar yaptığına değindi. Dağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemiz ekonomisi zor bir dönemden geçiyor. Sanayicimiz zor ekonomik koşullarda yatırımlarını sürdürüyor. Biz her zaman söylüyoruz. Yatırımcıya köstek değil destek olmak lazım. İnsanların evlerine ekmek getirmesini sağlayan, çevreye zarar vermeyen her girişimi sonuna kadar destekliyorum. Tüm yatırımcılarımızı da Çiftlikköy’e yatırım yapmaya çağırıyorum”

Kaynak: Yalovamız.com
Eklenme tarihi: 05.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATASOY Denizcilik..
 SUDE Denizcilik
 ERDUR Denizcilik
 CEM Shipping
 ADATEPE Denizcili..
 GENTA
 ECE Gemi İnşaa
 YEŞİL DALYAN Deni..
 MİDSHİP Maritime
 AZAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim